Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτην πυροσβεστική ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για «Φλέγοντα» θέματα

Στην πυροσβεστική ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για «Φλέγοντα» θέματα

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ «ΦΛΕΓΟΝΤΑ» ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ- ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

Επίσκεψη συνεργασίας στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Ρούμελη και από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Χρήστο Δεμερτζή όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή – Πύραρχο του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Τσολάκη.

Μέσα σε κλίμα εξαιρετικής και αμοιβαίας συνέργειας και υποστήριξης, συζητήθηκαν επίκαιρα αλλά και πάγια «φλέγοντα» θέματα που αφορούν στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε και πάλι η ίδρυση ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Έργο το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει σε κορυφαία θέση στην ιεραρχία των έργων υποδομής, ασφάλειας και ανάπτυξης.

Εκτενής ήταν η αναφορά στην υφιστάμενη άριστη συνεργασία μεταξύ δήμου και πυροσβεστικής υπηρεσίας ειδικά τώρα, την αντιπυρική περίοδο κατά την οποία ο Δήμος παρέχει πάντα υδροφόρες και μηχανήματα έργου, όποτε αυτό απαιτηθεί για την πυρόσβεση πυρκαγιών καθώς και η ετοιμότητα του εξοπλισμού της πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει και φαινόμενα όπως πλημμυρών και κλιματικής αλλαγής.

« Από το 2020 βρισκόμαστε σε διαρκείς επαφές με την Ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για την ίδρυση ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, για το οποίο διαθέτουμε μία έκταση 2,3 στρμ. άνωθεν της περιφερειακής οδού» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο ο Δήμος σχεδιάζει την δημιουργία ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκού πυρήνα κοινωνικών υποδομών άμεσης υπερτοπικής καταστολής και παρέμβασης εκτάκτων αναγκών, με την ανέγερση- του 8ου ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ, του ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ, και πλησίον του ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ο.Α.Σ.Θ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με έγγραφό του, ο Διοικητής Αρχιπύραρχος, Νικόλαος Αθάνατος προς το Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, γνωστοποιεί τις προτάσεις της Π. Π. Δ. Κ. Μ, ότι η ίδρυση του κρίνεται αναγκαία για την κάλυψη των σύγχρονων αυξημένων αναγκών του δυτικού πολεοδομικού ιστού, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων SEVESO, της βιομηχανικής περιοχής Καλοχωρίου αλλά και περιοχών με έντονη μίξη δασικής έκτασης.

Κι ενώ το προτεινόμενο από το Δήμο οικόπεδο βρήκε απόλυτα σύμφωνο και το Πυροσβεστικό Σώμα, όταν η πρόταση του δήμου συζητήθηκε στην 30η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Σεπτεμβρίου 2021 καταψηφίστηκε από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίες αντιπρότειναν έναν χώρο 2 στρεμμάτων στην οδό Καραολή και Δημητρίου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ