Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα κάνει και δωρεάν κλύσματα στους δημότες η Κοινότητα Ευόσμου…

Θα κάνει και δωρεάν κλύσματα στους δημότες η Κοινότητα Ευόσμου…

Καθώς διαβάζουμε τεστ Παπ, ψηλάφηση μαστού, έλεγχο PSA, ΩΡΛ/Παιδιατρικό έλεγχο παιδιών ανάμεσα στις 24 δράσεις που έκανε η Κοινότητα Ευόσμου, όπως τις ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Παναγιώτης Φωτιάδης, συμπεραίνουμε ότι, εάν η διοίκηση Μανδαλιανού επανεκλεγεί, θα μας κάνει και δωρεάν κλύσματα.

Τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να υποτιμήσουν τη σημασία του τεστ Παπ, της ψηλάφησης μαστού, του ελέγχου PSA, του ΩΡΛ/Παιδιατρικού ελέγχου παιδιών. Δουλειά όμως ενός πολιτικού οργάνου, όπως είναι η Κοινότητα Ευόσμου, είναι να πιέσει ώστε να υπάρχουν δομές για να κάνουν όλα τα παραπάνω.

Η Κοινότητα Ευόσμου με πρόεδρο τον ιατρό Παναγιώτη Φωτιάδη, δεν εξέδωσε ούτε ένα ψήφισμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το οποίο να ζητούσε την ενίσχυση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, την αύξηση του υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κατάσταση του κορονοϊού.

Η Κοινότητα Ευόσμου με πρόεδρο τον ιατρό Παναγιώτη Φωτιάδη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν εξέδωσε ούτε ένα ψήφισμα με το οποίο να ζητά την επαναλειτουργία νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία και να μην παραπέμπονται χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις για πολύ αργότερα.

Τα παραπάνω είναι αυτά που κάνει ένα πολιτικό όργανο με πολιτική βούληση, αλλιώς καμαρώνει για δράσεις προληπτικής ιατρικής, που κι αυτές δεν θα ήταν κακό να γίνουν από την Κοινότητα Ευόσμου, εάν είχε κάνει αυτά που επιβαλλόταν να κάνει ως πολιτικό όργανο.

Η στάση της Κοινότητας Ευόσμου, με τον ιατρό πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα καμαρώματα του προέδρου παραμονές των δημοτικών εκλογών για δράσεις προληπτικής ιατρικής, θυμίζουν τον Μολιέρο κι εκείνο το «Να του κάνετ’ ένα κλύσμα, έπειτα αφαίμαξιν κ’ έπειτα καθαρτικό· πάλιν κλύσμα και αφαίμαξιν και δεύτερο καθαρτικό!»

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ