Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαλιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Παλιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Βρήκαμε διαχωριστική γραμμή στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ποια είναι αυτή; Οι παλιές και οι νέες παρατάξεις, οι παλιοί και οι νέοι αυτοιδιοικητικοί! Ποιοι όμως είναι παλιοί και ποιοι είναι νέοι;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, παρουσιάζεται ως νέος αυτοδιοικητικός, επειδή μέχρι τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δεν είχε ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά, και, στη βάση αυτή, παρουσιάζει ως νέα την παράταξή του. Όμως η παράταξη του κυρίου Μανδαλιανού προήλθε από τη στήριξη των παρατάξεων Λαφαζανίδη και Σωτηράκη. Ο κύριος Λαφαζανίδης ήταν επί τρεις θητείες δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και για μία θητεία δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. Ο κύριος Σωτηράκης είχε ασκήσει διοίκηση στον πρώην δήμο Ευόσμου ως αντιδήμαρχος και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Δημήτρη Χατζηβρέττα. Ο δήμαρχος και η παράταξή του, μετά από μία θητεία διοίκησης, ζητάνε την ψήφο των δημοτών ως νέοι αυτοδιοικητικοί.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Αλεξανδρίδης παρουσιάζεται ως νέος αυτοδιοικητικός, διευκρινίζοντας πως έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά και εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές, τονίζοντας πως η παράταξή του δεν προήλθε από συνένωση ή σύμπλευση άλλων παρατάξεων. Ο κύριος Αλεξανδρίδης κάνει αναφορά στους παλιούς αυτοδιοικητικούς που έχει στο ψηφοδέλτιό του, υπογραμμίζοντας όμως πως το 80% του ψηφοδελτίου είναι νέοι στα αυτοδιοικητικά. Ο κύριος Αλεξανδρίδης και η παράταξή του δεν ζητάνε την ψήφο των δημοτών ως νέοι αυτοδιοικητικοί, αλλά προβάλουν κυρίως τις προτάσεις τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κοκονάς δεν αναφέρεται καθόλου στο διαχωρισμό παλιού και νέου στη βάση των παλιών ή νέων αυτοδιοικητικών στα ψηφοδέλτια, αλλά στη βάση της πολιτικής αντίληψης και πρακτικής των παρατάξεων. Ο κύριος Κοκονάς και η παράταξή του δεν ζητάνε την ψήφο των δημοτών ως νέοι αυτοδιοικητικοί, ενώ σχεδόν όλοι είναι τέτοιοι, αλλά προβάλουν κυρίως τις προτάσεις τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Τασούλης δεν αναφέρεται ιδιαίτερα στη διαχωριστική γραμμή των παλιών και των νέων αυτοδιοικητικών, αλλά τονίζει και ο ίδιος πως η παράταξή του είναι το καινούργιο. Ο κύριος Τασούλης μπορεί να μην έχει εκλεγεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι έχει θέσει αρκετές φορές υποψηφιότητα, αλλά έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και του πρώην δήμου Ευόσμου και του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ο Μιλτιάδης Τασούλης και η παράταξή του δεν ζητάνε την ψήφο των δημοτών ως νέοι αυτοδιοικητικοί, ενώ σχεδόν όλοι είναι τέτοιοι, αλλά προβάλλουν κυρίως τις προτάσεις τους.

Η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα παρουσιάζεται ως νέα αυτοδιοικητικός, επειδή μέχρι τώρα δεν εξελέγη στο δήμο, παρά το γεγονός ότι έθεσε υποψηφιότητα σε προηγούμενες εκλογές, και, στη βάση αυτή, παρουσιάζει ως νέα την παράταξή της. Όμως η παράταξη της κυρίας Μανούκα στηρίζεται από τον τέως δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Πέτρο Σούλα και έχει στις τάξεις της αυτοδιοκητικούς που έχουν ασκήσει διοίκηση. Η κυρία Μαρία Μανούκα και η παράταξή της ζητάνε την ψήφο των δημοτών ως νέοι αυτοδιοικητικοί.

Βασίλης Κιμ.

Μια άλλη προσέγγιση της παλιάς και της νέας παράταξης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ