Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης Γ.Α. του politic.gr

Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης Γ.Α. του politic.gr

Σήμερα το πρωί δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα politic.gr από τον Γ.Α. ένα άρθρο στο οποίο γράφονταν τα παρακάτω:

«Πληκτρολογώντας το όνομα Μανδαλιανός στην «Αγκίδα» βρίσκεις 2.264 δημοσιεύματα στα οποία υπάρχει αναφορά του ονόματος (2000 ΑΡΝΗΤΙΚΑ και 264 απλά ενημερωτικά).

Επιπλέον στην «Αγκίδα» υπάρχουν 447 δημοσιεύματα με αναφορά στο όνομα Αλεξανδρίδης (ΟΛΑ ΘΕΤΙΚΑ), 293 δημοσιεύματα με αναφορά στο όνομα Μανούκα (280 ΑΡΝΗΤΙΚΑ), 150 δημοσιεύματα με αναφορά στο όνομα Τασούλης και 131 δημοσιεύματα με αναφορά στο όνομα Κοκονάς».

Φυσικά ο Γ.Α. δεν έγραφε ότι αυτό το άρθρο είναι απάντηση στο άρθρο της «Αγκίδας» με τίτλο «Περί των μαθημάτων δημοσιογραφικής δεοντολογίας», αλλά αυτό το έχουμε συνηθίσει από τους συγκεκριμένους.

Κάναμε κόπο να μετρήσουμε αναλυτικά τα δημοσιεύματα της «Αγκίδας» που αφορούν την υποψήφια δήμαρχο Μαρία Μανούκα, επειδή θα ενδιέφεραν τον Γ.Α. και το politic.gr, αλλά άξιζε η ώρα που αφιερώσαμε. Τα 56 δημοσιεύματα είναι δελτία τύπου της κυρίας Μανούκα, τα 36 είναι ειδήσεις που αφορούν την παράταξη Μανούκα, τα 32 ασκούν κριτική στην παράταξη Μανούκα, τα 35 είναι σκωπτικά, τα 15 είναι δηλώσεις στελεχών της παράταξης Μανούκα στην «Αγκίδα», τα 19 είναι θετικά για την παράταξη Μανούκα, τα 49 είναι αρνητικά σχόλια δημοσιογράφων ή πολιτικών για την παράταξη Μανούκα, τα 11 είναι θετικά σχόλια δημοσιογράφων ή πολιτικών για την παράταξη Μανούκα. Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρεται το όνομα της κυρίας Μανούκα, αλλά αφορούν άλλες παρατάξεις.

Τα παραπάνω για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ο Γ.Α. μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Προσπάθησε να χρεώσει τη μονόπατη ενημέρωση στην «Αγκίδα», ενώ αυτό είναι δικό τους προνόμιο, μετριέται εύκολα και το ξέρει όλος ο κόσμος. Ντρέπεται και η ντροπή με τέτοιες χοντροκομμένες συκοφαντίες. Ας φανταστεί ο αναγνώστης, όταν ο Γ.Α. με τέτοια ευκολία λέει ψέματα και εκτοξεύει λάσπη για πράγματα που μπορούν εύκολα να μετρηθούν και να αποδειχθούν, τι ψέματα λέει όταν μιλάει και γράφει για πράγματα τα οποία δεν αποδεικνύονται.

Είναι προφανές πως δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με έναν συκοφάντη και δεν πρόκειται να τους διαφημίσουμε ξανά από την «Αγκίδα» , σχολιάζοντας τέτοιου είδους συκοφαντίες. Τους χαρίζουμε στον πανικό που τους έχει καταλάβει και σε όσους ακόμη τους διαβάζουν.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ