Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν σας ανήκουμε, δεν  είστε πιο σημαντικοί και δεν έχετε μεγαλύτερη αξία

Δεν σας ανήκουμε, δεν  είστε πιο σημαντικοί και δεν έχετε μεγαλύτερη αξία

Το σημερινό άρθρο γράφεται με αφορμή χαρακτηρισμού αντιδημάρχου προς όλους μας (δεν είναι ο μόνος που τον έχει χρησιμοποιήσει), ο οποίος δημιουργεί εσφαλμένη νοοτροπία στους εκλεγμένους και λανθασμένη νοοτροπία στους δημότες. Κάποια μέλη της διοίκησης, όταν αναφέρονται σε όλους μας, χρησιμοποιούν την έκφραση “οι δημότες μας”. Προφανώς δεν είναι κανένας δημότης σας.

Κύριοι/ες εκλεγμένοι/ες, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους, δεν είστε άλλο εσείς και άλλο εμείς. Έτσι δημιουργείται μια διαχωριστική γραμμή, χωρίς κανένα νόημα, αφού δεν έχετε μεγαλύτερη αξία εσείς και μικρότερη εμείς. Δεν είστε κάτι πιο σημαντικό εσείς και δεν έχετε κάνει κάτι καλύτερο εσείς. Ίσα ίσα έχετε κάνει το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας ανυπόληπτο, χωρίς αρχή και τέλος, ανεπαρκή, χωρίς στοιχειώδη δυναμική στα κέντρα εξουσίας, με αρνητικό αίσθημα στους πολίτες. Δεν είστε οι μεσσίες που θα λύσετε τα προβλήματα μας (πολλές φορές τα κάνετε χειρότερα), ούτε οι αυθεντίες που έχετε το αλάθητο, ακόμα και όταν παίρνετε αποφάσεις εναντίον των συμφερόντων του δήμου.

Κύριοι/Ες συνδημότες, αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν μπορούν να πέφτουν κάτω. Δημιουργούν υποσυνείδητα έναν διαχωρισμό και χαμηλές προσδοκίες ως προς τις απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε. Δημιουργεί αίσθημα σε όλους μας να μην περιμένουμε, να μην ζητάμε και να μην διεκδικούμε τίποτα όσον αφορά τις ανεπάρκειες του δήμου. Εκλέγουμε τους συμβούλους για να μας εκπροσωπήσουν, αλλά δεν είναι αυθεντίες, δεν είναι σωτήρες, δεν είναι άμοιροι ευθυνών για όσα ζούμε. Έλεγχος χρειάζεται για να μην τους αφήνουμε να έχουν αυτές τις αντιλήψεις και για να κερδίζουμε αυτά που χρειαζόμαστε ως κοινωνία.

Κύριοι/ες εκλεγμενοι/ες, είμαστε συνδημότες και μόνο, όλοι μας. Εσείς και εμείς. Οι διαχωριστικές γραμμές δείχνουν υστεροβουλία, προσωπικές αντιλήψεις που λανθάνουν ως προς τον μεγαλοϊδεατισμό και την αντίληψη ότι υπάρχετε για να μας σώσετε και για να λύσετε τα προβλήματα, κάνοντας μεταγραφές ως γυρολόγοι μεταθέτοντας τις ευθύνες στους άλλους. Δείτε ξεκάθαρα την πραγματικότητα και σταματήστε τα “δημότες μας”.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ