Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΓΠΣ Θεσσαλονίκης: Αποτρέπει επενδύσεις 500 εκατ. € δυτικά ή συνεχίζει να θάβει...

ΓΠΣ Θεσσαλονίκης: Αποτρέπει επενδύσεις 500 εκατ. € δυτικά ή συνεχίζει να θάβει την μισή Θεσσαλονίκη;

Δελτίο τύπου εξέδωσαν 475 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας «Νέο Ρεύμα – Νέο Όραμα» Κίνηση επιχειρηματικής εκπροσώπησης για την ανάπτυξη.

Στο δελτίο τύπου θέτουν τα ερωτήματα εάν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης αποτρέπει επενδύσεις 500 εκατ. € δυτικά ή συνεχίζει να θάβει την μισή Θεσσαλονίκη, εάν είναι σύμφωνο με τη νομιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν εξασφαλίστηκε ότι θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ παρακάτω τονίζουν τα εξής:

«Το ΓΠΣ Θεσσαλονίκης με τις επιτρεπόμενες ή μη επιτρεπόμενες χρήσεις και τις απαραίτητες διορθώσεις για  την Θεσσαλονίκη “τρέχει” μέσα στο καλοκαίρι … 1 μέρα μετά  τις εκλογές και μόλις λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, σε “ύποπτο” χρόνο,  κρατώντας  σε εγρήγορση αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και την κοινωνία ολόκληρη.

Το καίριο ερώτημα. Συζητήθηκε και εξασφαλίστηκε με θετικό αναπτυξιακό πρόσημο ή θα αφήνει “παράλυτη” τη δυτική Θεσσαλονίκη, με αποτροπή επενδύσεων 500 εκατ. €; Το δόγμα της ισόρροπης ανάπτυξης ανατολικά- δυτικά είναι υπαρκτό.

Διατυπώθηκε πρόταση στη Διαύγεια ξαφνικά και απειλητικά μόλις μια μέρα μετά τις εκλογές, στις 22/5/23, με επαναφορά των παράνομων και άκυρων χαρτών ερήμωσης του 2009. Υπήρξε ευρεία δημοσιότητα ενάντια στις νέες απειλές».

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ