Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠερί της απαίτησης του δημάρχου για παραίτηση του κυρίου Μεσθανέα

Περί της απαίτησης του δημάρχου για παραίτηση του κυρίου Μεσθανέα

Είναι προφανές ότι δεν αποτέλεσε «κεραυνό εν αιθρία» η αποχώρηση του προέδρου της κοινότητας Ελευθερίου- Κορδελιού, Πέτρου Μεσθανέως, από την παράταξη του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού. Άλλωστε και ο ίδιος ο αποχωρήσας, κ. Μεσθανεύς, ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «παρότι είχα εκφράσει την αντίθεσή μου σε θέματα και πρακτικές, δεν εισακούστηκα», γεγονός που δείχνει ότι «υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» και εν προκειμένω στην παράταξη του δημάρχου.

Οι έχοντες ώτα γνωρίζουν καλά ότι ο κ. Μεσθανεύς εισήγαγε ομόφωνες αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελευθερίου – Κορδελιού στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου, αλλά η παράταξη του κ. Μανδαλιανού τις απέρριπτε χωρίς κάποιο, έστω λογικοφανές, επιχείρημα…

Μετά την αποχώρηση του κ. Μεσθανέως, ο κ. Μανδαλιανός έσπευσε να ζητήσει και την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού. Δηλαδή, απαιτεί την παραίτηση ενός αιρετού, ο οποίος εκλέχτηκε νόμιμα και μάλιστα δύο φορές στη θέση του προέδρου της Κοινότητας. Τη μία ως πρώτος σε ψήφους και τη δεύτερη με την ψήφο των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Ελευθερίου Κορδελιού.

Το βασικό επιχείρημα του κ. Μανδαλιανού είναι ότι η παραίτηση του κ. Μεσθανέως επιβάλλεται για λόγους ηθικής τάξης. Όμως, πώς μπορεί να γίνεται επίκληση της ηθικής τάξης από κάποιον, ο οποίος «παραίτησε» εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλο της παράταξής του, προκειμένου να την τοποθετήσει στην έμμισθη θέση του ειδικού συμβούλου δημάρχου;

Κ. δήμαρχε, οι κατ’ ευφημισμόν βαρύγδουπες τοποθετήσεις, οι ανέξοδοι λαϊκισμοί και η αντιμετώπιση των συνδημοτών μας ως ιθαγενών ανήκουν σε άλλες, πεπερασμένες εποχές. Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τον τόπο, οι πολίτες έχουν αντίληψη και καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει και τι διαμείβεται πίσω από τις πλάτες τους, εν κρυπτώ και παραβύστω.

Λ. Ερ.

Ηθική τάξη για τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό όπως καρπούζια με το μαχαίρι
Την παραίτηση του Πέτρου Μεσθανέα ζητάει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ