Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

ΑΠΟΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

Με μοναδικό θέμα, το επιτακτικό αίτημα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου το οποίο αφορά στην απομάκρυνση – αποξήλωση των πυλώνων υψηλής τάσης (κάτω από τον Περιφερειακό) πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Σωτηράκης, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Γιάννης Φαρμάκης, η διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αναπληρωτής διευθυντής Δικτύου και Τεχνικών Υποδομών του ΑΔΜΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα στελέχη της ΑΔΜΗΕ, γνωστοποίησαν στην Διοίκηση του Δήμου ότι

α) έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη του Έργου

β) έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η οριστική μελέτη για την αποξήλωση και υπογειοποίηση πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρίσκονται εντός αστικού ιστού,

γ) ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 12,2 εκατ.€ και ότι στο κόστος αυτό θα συμπεριληφθούν – μετά από πιέσεις του Δημάρχου- 14 πυλώνες που βρίσκονται στο πάρκο των Μουσών, στα όρια μεταξύ Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού και Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός του έργου προέβλεπε την απομάκρυνση μόνον 6 με 7 πυλώνων, με το κόστος να μην ξεπερνάει τα 5,5 εκατ. €.

δ) η Διαχειριστική Αρχή του Υ.Π.ΕΝ δεσμεύθηκε προς τον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο ότι θα αναζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου, στο οποίο ο δήμος θα συμβάλει μόνο με ένα ποσοστό του 10%, ενώ στις πρώτες επαφές οι απαιτήσεις της Διαχειριστικής Αρχής αφορούσαν το 50%,

ε) το έργο θα υλοποιηθεί εντός του 2024

« Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι μία ακόμη δέσμευση μας υλοποιείται. Ενας ακόμη στόχος μας γίνεται πράξη με σημαντικά οφέλη και για όλους. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και επαφές μας, οι οποίες διήρκησαν περίπου 2,5 χρόνια, μία σημαντική διεκδίκηση του Δήμου μας και ένα πάγιο αίτημα όλων των δημοτών μας και των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι ο χρόνος απομάκρυνσης και υπογειοποίησης των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρίσκονται εδώ και χρόνια ανάμεσα σε πολυκατοικίες και κοντά σε σχολεία, άρχισε να μετράει αντίστροφα.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ