Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιευκρινίστηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν ο δήμαρχος θα είναι άντρας...

Διευκρινίστηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν ο δήμαρχος θα είναι άντρας ή γυναίκα

Ευτυχώς διευκρινίστηκε από την ίδια τη Μαρία Μανούκα, υποψήφια δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, ότι το πρόβλημα δεν είναι αν ο επόμενος δήμαρχος θα είναι άντρας ή γυναίκα. Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε με τίτλο «Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός αναδεικνύεται σε Δήμαρχο του λουκέτου», γράφει στην τελευταία παράγραφο:

«Συνοψίζοντας, το μεγαλύτερο προσόν του επόμενου Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου δεν πρέπει να είναι ότι τον θεωρούν “καλό παιδί”, ούτε το φύλο του. Αν δηλαδή είναι άνδρας ή γυναίκα. Αυτή είναι μια συζήτηση που υποβαθμίζει το πρωτεύον. Η ουσία είναι ότι το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να  διαθέτει ο επόμενος Δήμαρχος ή η επόμενη Δήμαρχος, είναι η ικανότητα να διεκδικεί και να παράγει αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Γιατί αυτοί τον εκλέγουν, αυτούς υπηρετεί».

Η συζήτηση περί καλού παιδιού, περί καλού επιστήμονα, περί καλού επαγγελματία, περί άντρα ή γυναίκας, πραγματικά υποβαθμίζει το πρωτεύον και αυτό είναι η βούληση του υποψηφίου δημάρχου να διεκδικεί, γιατί περί βούλησης πρόκειται και όχι περί ικανότητας. Η διεκδίκηση χρειάζεται βούληση και όχι ικανότητα. Ικανότητα, για να πάρει κάτι, χρειάζεται ο μαλαγάνας και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα εκλέξουμε δήμαρχο και όχι μαλαγάνα.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν την έκφραση της κυρίας Μανούκα περί ικανότητας του δημάρχου να διεκδικεί και όχι περί βούλησης, κατά τα άλλα συμφωνούμε μαζί της. Ελπίζουμε πως θα συμφωνήσουν μαζί της και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξή της και θα σταματήσουν να δηλώνουν πως, εκτός των άλλων, θα συμπορευτούν μαζί της επειδή είναι γυναίκα.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ