Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜαρία Μανούκα: «Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός αναδεικνύεται σε Δήμαρχο του λουκέτου»

Μαρία Μανούκα: «Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός αναδεικνύεται σε Δήμαρχο του λουκέτου»

Με αφορμή την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στη δημοτική ενότητα του Ελευθερίου Κορδελιού, η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου», Μαρία Μανούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για το δήμο μας ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός αναδεικνύεται σε Δήμαρχο του λουκέτου. Αφού κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστό το ΚΕΠ του Ευόσμου λόγω έξωσης, αφού δεν κατόρθωσε να  λειτουργήσει το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ στο Κορδελιό, τώρα δεν προέβαλε καμία αντίσταση στην απόφαση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ να τερματίσει τη λειτουργία του υποκαταστήματος που διατηρούσε επί χρόνια στη δημοτική ενότητα του Ελευθερίου Κορδελιού.

Ασφαλώς η ευθύνη βαραίνει την Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως αναδεικνύει την αδυναμία της παρούσας δημοτικής αρχής να ορθώσει το ανάστημά της, αποτρέποντας μέσα από στοχευμένες ενέργειες μια απόφαση η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε περίπου 40.000 συνδημότες μας.

Ο κ. Μανδαλιανός αποδέχθηκε μοιρολατρικά τα τετελεσμένα… Δίχως καμία διάθεση διεκδίκησης, δίχως να ασκήσει καμία πίεση αναθεώρησης της απόφασης, δίχως να υπάρξει καμία αντίδραση για αυτήν την επιζήμια απόφαση που είναι κοινωνικά άδικη για τον τόπο μας. Απεναντίας… Επέλεξε τη σιωπή, τη στιγμή που ομόλογοί του σε γειτονικούς δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα χτυπούν αποφασιστικά και διεκδικητικά το χέρι στο τραπέζι.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Ελευθέριο Κορδελιό είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της συνεχούς υποβάθμισης του τόπου μας. Οι ζωές μας δεν υπόκεινται σε καμία αναδιάρθρωση δημόσιων υπηρεσιών.

Το Ελευθέριο Κορδελιό δικαιούται και πρέπει να έχει δικό του υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Γι’ αυτόν το λόγο, στις 9 Οκτωβρίου διεκδικούμε άμεσα και δυναμικά την επαναλειτουργία του, φτάνοντας εφόσον χρειαστεί και το απαιτήσουν οι συνθήκες μέχρι το γραφείο του Προέδρου των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται με ψηφίσματα διαμαρτυρίας και ευχολόγια, αλλά με παρεμβάσεις και συνεχείς επαφές στην Αθήνα και όπου αλλού χρειαστεί.

Συνοψίζοντας, το μεγαλύτερο προσόν του επόμενου Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου δεν πρέπει να είναι ότι τον θεωρούν “καλό παιδί”, ούτε το φύλο του. Αν δηλαδή είναι άνδρας ή γυναίκα. Αυτή είναι μια συζήτηση που υποβαθμίζει το πρωτεύον. Η ουσία είναι ότι το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να  διαθέτει ο επόμενος Δήμαρχος ή η επόμενη Δήμαρχος, είναι η ικανότητα να διεκδικεί και να παράγει αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Γιατί αυτοί τον εκλέγουν, αυτούς υπηρετεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ