Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αέρα…

Ο Αθανάσιος Μουκατατζάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, μας πληροφορεί πως ο δήμαρχος έχει μαζί του αξιόλογα στελέχη, αλλά αυτό δεν το βλέπουν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου.

Τώρα τι εννοεί ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ποιητική διάθεση, μάλλον μόνο ο ίδιος και ο Θεός το γνωρίζουν, ίσως και ο Τιμολέοντας Φανφάρας. Δηλαδή θέλει να πει πως εάν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι αντιλαμβάνονταν πως ο δήμαρχος έχει μαζί του αξιόλογα στελέχη, θα αποσύρονταν από την κούρσα των εκλογών; Στα αξιόλογα στελέχη της παράταξης Μανδαλιανού, μπροστά στα οποία θα έπρεπε να υποκλιθούν οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του;

Τέλος ο κύριος Μουκατατζάκης επισημαίνει ότι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός έχει και τον αέρα του νικητή. Θα μπορούσε η αναφορά της λέξης «αέρας» να φέρει στο μυαλό επίθεση στο Αλβανικό μέτωπο, επειδή ο κύριος Μουκατατζάκης είναι απόστρατος. Για την ακρίβεια, Αλβανικό μέτωπο σε Ελληνική ταινία με τον Πρέκα πρωταγωνιστή. Θα μπορούσε όμως η λέξη «αέρας» να φέρει στο μυαλό καρναβαλικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και ένα διάσημο σατυρικό τραγούδι που λένε.

Β. Τριαντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ