Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: Το ψηφοδέλτιό μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικό

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Το ψηφοδέλτιό μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικό

Τις σκέψεις και το όραμά του για τον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 – 102FM και τη δημοσιογράφο Μαρία Τσακίρη.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Πρωταγωνιστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το ψηφοδέλτιό μας είναι καθαρά αυτοδιοικητικό, καθώς σε αυτό συμμετέχουν υποψήφιοι από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου. Τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα, είναι έξω στην κοινωνία και μας περιμένουν να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Ο δήμος μας αντιμετωπίζει προβλήματα και στην καθημερινότητα και σε θέματα υποδομών. Στην καθημερινότητα ο δήμος μας έχει μείνει πολύ πίσω σε θέματα καθαριότητας, πρασίνου, περιβάλλοντος. Έχουμε παιδικές χαρές που δεν πληρούν τις προδιαγραφές και είναι επικίνδυνες για τα παιδιά. Μας λείπουν χώροι πρασίνου, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

«Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τη σχολική στέγη. Σε έναν δήμο με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας πανελληνίως, λείπει η σχολική στέγη, έχουμε υπόγειες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες μέσα σε κοντέινερ, κάτι που δεν τιμά ούτε το δήμο, ούτε τη χώρα μας».

«Δεν έχουμε σωστή αστική συγκοινωνία, ενώ αντιμετωπίζουμε και τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο θέλουμε να λύσουμε με μία σειρά από παρεμβάσεις, όπως η δημιουργία κυκλοφοριακής μελέτης και με την κατασκευή χώρων στάθμευσης».

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την τοπική αγορά να έχει εξωστρέφεια, να απευθυνθεί σε καταναλωτές και από άλλες περιοχές. Στόχος μας είναι όταν έρθει το μετρό στα δυτικά, η αγορά μας να προσελκύει καταναλωτές και όχι να “αιμορραγεί”, χάνοντας καταναλωτές που θα πηγαίνουν σε άλλες αγορές».

«Πάνω από το 80% των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιό μας είναι νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι στην κοινωνία, στους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνται, με γνώσεις πανεπιστημιακές, κοινωνικές, επαγγελματικές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα 15-20% που αποτελείται από καταξιωμένα στελέχη, από τα οποία θέλουμε να αντλήσουμε εμπειρία. Με αυτήν και με τη φρεσκάδα των νέων και όσων κατεβαίνουν για πρώτη φορά, θέλουμε να συγκροτήσουμε μία διοίκηση που θα μπορέσει να κάνει το δήμο μας πρωταγωνιστή στις εξελίξεις στην πόλη και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

«Ζούμε σε έναν δήμο με τεράστιες δυνατότητες, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη της πόλης, έχει τον περιφερειακό, είναι κοντά στα νοσοκομεία, έχει τις προοπτικές για μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ