Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Πάρης Λεμπετλής με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» προσχώρησαν στην παράταξη Μανδαλιανού

Ο Πάρης Λεμπετλής με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» προσχώρησαν στην παράταξη Μανδαλιανού

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πάρης Λεμπετλής

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

Οι προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, πυροδότησαν την αγωνία των πολιτών για την εξέλιξη της πορείας ανάπτυξης του Δήμου και την βελτίωση της καθημερινότητας.

 Η αγωνία αυτή οδήγησε στη συσπείρωση μίας ομάδας πολιτών του Δήμου μας, «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», με επικεφαλής τον Πάρη Λεμπετλή, που επεξεργάστηκε και κατέληξε σε ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις ώστε να διεκδικήσει με αυτόνομη κάθοδο τη Διοίκηση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Τα μέλη της ομάδας και ο Πάρης Λεμπετλής προσωπικά συναντήθηκαν πολλές φορές με φορείς ,συλλόγους, πρόσωπα που δραστηριοποιούνται χρόνια στα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και με απλούς πολίτες, τους γείτονες ,τους επαγγελματίες της περιοχής ,τους φίλους μας.

Μέσα από διαδικασίες και έναν ευρύ κύκλο ζυμώσεων και ουσιαστικών συζητήσεων με ανθρώπους που προέρχονταν από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις ,με διαφορετικές ιδεολογίες, αφού εξετάστηκαν όλες οι δυνητικές περιπτώσεις για το αύριο του Δήμου και την προοπτική της αυτόνομης καθόδου, αποφασίστηκε η σύμπραξη με τον νυν Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό ,ως συνεργαζόμενη δύναμη με την δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», στο ΝΕΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ του.

Στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός της ομάδας που διοικεί το Δήμο με νέα πρόσωπα που διαθέτουν ωστόσο πολιτική εμπειρία και φρέσκιες ιδέες .Στηρίζουμε το θετικό έργο, καταθέτοντας ταυτόχρονα καινοτόμες προτάσεις που θα αλλάξουν τη μορφή και την προοπτική του Δήμου μας .Παράλληλα είμαστε ανοιχτοί ,στο διάστημα που απομένει, να ακούσουμε τους συνδημότες μας με καλή διάθεση και γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

 Μέσα από αυτή την απόφαση και με κεντρικό σύνθημα το «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» δηλώνουμε πως η πόλη αλλάζει αλλάζοντας πρόσωπα, αλλάζοντας πορεία και κοιτάζοντας μπροστά με κατεύθυνση την ΑΝΑΝΕΩΣΗ  και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ .

Οι άξονες της προγραμματικής μας συμφωνίας είναι το πλαίσιο του οράματός μας :

-Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης

-Καλύτερες υποδομές

-Καλύτερα και περισσότερα σχολεία

-Καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και κατασκευή νέων

-Καλύτερη και αξιοπρεπή καθημερινότητα για τους πολίτες, για τους συνανθρώπους μας.

ΣΤΟΧΟΣ μας και βασική επιδίωξη η υλοποίηση πολλών και μεγαλύτερων έργων που θα φέρουν το Δήμο μπροστά, που θα τον βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης. Ένας Δήμος με τις καλύτερες προϋποθέσεις εξέλιξης πρέπει και μπορεί να είναι πρωτοπόρος στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιδιώκοντας πρώτα και κύρια το κοινό καλό. Αυτό απαιτεί πολλή δουλειά, σοβαρότητα και υπευθυνότητα έτσι ώστε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας να δώσουμε προοπτική στο μέλλον του τόπου μας.

Έτσι, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε μια σειρά από έργα θεμελιώνοντας τους πρωταρχικούς στόχους, όπως:

-Αξιοποίηση των στρατοπέδων

-Καταπολέμηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος

-Κατασκευή σχολείων

-Καλύτερη αστυνόμευση της πόλης και ουσιαστική παρουσία της    Δημοτικής Αστυνομίας

-Λειτουργία του Παρκινγκ Ελευθερίου Κορδελιού

-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου

-Κατασκευή παιδικών χαρών και βελτίωση των υπαρχόντων

-Γήπεδο και κολυμβητήριο άνωθεν περιφερειακού

-Βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών και εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών

-Συνεργασία με όμορους Δήμους προκειμένου να βελτιωθεί η δυτική είσοδος της πόλης

-Εδραίωση του Δήμου ως Κεντρικού Πυλώνα της δυτικής πλευράς με ευρύτερες προσπάθειες για διεκδίκηση πόρων και έργων (για παράδειγμα μεταφορά της ΔΕΘ δυτικά) δίνοντας έτσι πνοή ανάπτυξης στο Δήμο αλλά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

-ΜΕΤΡΟ- Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Μετρό Δυτικά

-Ενέργειες προώθησης της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Δήμου μας σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής.

Καταλήγοντας οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αφού το βασικό μέλημα όλων όσων ασχολούνται με τα τοπικά δρώμενα είναι η μάχη με την καθημερινότητα και η προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοδοξία μας, γι` αυτό θα παλέψουμε και γι` αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να το πετύχουμε.

Με όπλα την γνώση και την τεχνογνωσία αλλά και όρεξη για δουλειά και προσφορά παλεύουμε για την επόμενη μέρα έτσι ώστε να ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ