Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌλα στο φως για τους προβληματισμούς σχετικά με το ταξίδι στη Ρουμανία

Όλα στο φως για τους προβληματισμούς σχετικά με το ταξίδι στη Ρουμανία

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα μπαράζ δηλώσεων από παράγοντες της αυτοδιοίκησης του Δήμου, σχετικά με γνωριμίες και τυχόν εξαρτήσεις μελών της Διοίκησης από κατασκευαστή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Δήμαρχος ανέφερε στην συγκέντρωση παρουσίασης των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του, πως οι άνθρωποι που στελεχώνουν την παράταξή του δεν είναι εργολάβοι, ούτε είναι πιόνια πλουσίων που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράζουν ανθρώπους και συνειδήσεις.

Σε αυτή τη δήλωση απάντησε δημότης, ρωτώντας για ένα ταξίδι του κ. Δημάρχου και του κ. Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων στη  Ρουμανία, στο οποίο υπήρχε στην παρέα κάποιος που ζητούσε να μάθει ποιος ήταν.

Οι πληρωμές διαμονής και εξόδων, που ισχυρίστηκε ο κ. Αντιδήμαρχος πως μπορεί να δημοσιοποιήσει, μπορεί να λένε πολλά, μπορεί και λίγα. Δεν θεωρώ πως υπονοήθηκε ότι η εκδρομή και η διαμονή ήταν πληρωμένα από τον κατασκευαστή, στον οποίον αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος. Αυτό θα ήταν πολύ προκλητικό και νομίζω πως κανένας δεν θα άφηνε με τον τρόπο του, να εμπλακεί σε «σκάνδαλο», αφού θα άφηνε αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του στο μέλλον. Οπότε είναι λογικό να υπάρχουν οι συγκεκριμένες πληρωμές στην τραπεζική κάρτα του κ. Αντιδημάρχου.

Σε τέτοιο σοβαρό θέμα θα πρέπει να προβληματιστούμε σε πολλά επίπεδα, γιατί κρίνεται η αξιοπιστία, η διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, γιατί όταν υπάρχει συναναστροφή με κατασκευαστή και αποδειχθεί τυχόν δοσοληψία, έμμεση ή άμεση, τότε υπάρχει θέμα αδιαφάνειας.

  • Τι ακριβώς εννοούσε ο κύριος Γιώργος Αντίνου για το ταξίδι στη Ρουμανία;
  • Πότε έγινε αυτό το ταξίδι;
  • Ήταν ταξίδι αναψυχής ή υπήρχε κάποιος αυτοδιοικητικός σκοπός;
  • Ποιος είναι αυτός ο κατασκευαστής, στον οποίον αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε για να το έχουμε ως δεδομένο για τυχόν δουλειές του Δήμου με αυτόν;
  • Υπάρχει η οποιαδήποτε δοσοληψία του Δήμου με αυτόν τον κατασκευαστή στη μέχρι τώρα θητεία της Διοίκησης;
  • Θα υπάρξει η οποιαδήποτε δοσοληψία με αυτόν τον κατσκευαστή, μέχρι το τέλος της θητείας της Διοίκησης ή σε ενδεχόμενη εκλογή για νέα θητεία;
  • Αν τυχόν υπήρξε η οποιαδήποτε δοσοληψία, τι είδους ήταν αυτή;
  • Στη τοποθέτηση του κυρίου Αντίνου, αναφέρθηκε για το ταξίδι και το όνομα του κ. Δημάρχου. Ο κ. Δήμαρχος, δεν κρίνει άξιο αναφοράς αυτό το γεγονός, γι’ αυτό δεν έχει απαντήσει το παραμικρό;
  • Θεωρεί ο κ. Δήμαρχος, πως δεν είναι σοβαρό θέμα που μπορεί να έχει επιρροή στους δημότες, σχετικά με αδιαφάνεια;
  • Γιατί ο κ. Δήμαρχος τηρεί σιγή ιχθύος;
  • Μπορούμε ως δημότες να ενημερωθούμε επίσημα για αυτό το ταξίδι;
  • Εκτός από τον κατασκευαστή, στους συμμετέχοντες στο ταξίδι, υπήρξαν άτομα που έχουν επιχειρηματική δράση στο Δήμο και έχουν υπάρξει οποιεσδήποτε δοσοληψίες του Δήμου μαζί τους;

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια». Η οποιαδήποτε δοσοληψία με εργολάβους ή επαγγελματίες που απλά γνωρίζεστε χρόνια, ενώ εκπροσωπείτε τον Δήμο, δεν μπορεί να είναι ανεκτή. Αν υπάρχει τέτοια ή αν θα υπάρξει, πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι, για να κρίνουμε το κατά πόσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Δήμου ή οι φιλίες.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ