Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ «οικονομία» των 40.000 ευρώ από το «παρατημένο» υπόγειο πάρκινγκ

Η «οικονομία» των 40.000 ευρώ από το «παρατημένο» υπόγειο πάρκινγκ

Το κυκλοφοριακό ζήτημα που δημιουργείται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που είμαστε αντιμέτωποι, όλοι μας, σε καθημερινή βάση.

Επειδή βρίσκονται πολλά καταστήματα που εξυπηρετούν τους κατοίκους και σε συνδυασμό την έλλειψη χώρων στάθμευσης, δημιουργείται ένα «εκρηκτικό μείγμα» που έχει ως αποτέλεσμα να μετατρέπεται ο δρόμος διπλής κυκλοφορίας, με τα διπλά παρκαρίσματα σε πολλά σημεία, σε μονής κυκλοφορίας.

Πριν δούμε αν έχει προχωρήσει το έργο του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, θα πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες πως ο κ. Δήμαρχος είχε αναφέρει σε συνέντευξη πως ευθύνεται η ατομική ευθύνη, ενώ ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων πως φταίει η παιδεία των πολιτών στην οδήγηση.

Για να γίνει λειτουργικό, προφανώς δεν χρειάζονται πολλές εργασίες και το κόστος που θα χρειαστεί να κάνει ο Δήμος δεν είναι απαγορευτικό, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να λειτουργήσει σε μελλοντικό χρόνο.

Τον Δεκέμβριο ο κ. Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ισαάκ Ξανθόπουλος, μας είχε ενημερώσει λεπτομερώς πως

–  το έργο του υπόγειου πάρκινγκ υπάρχει και στο ψηφισμένο Τεχνικό πρόγραμμα 2023 (σελ.201. Νέα Έργα με τίτλο δαπάνης: «Στεγανοποίηση επιφανειών – φύτευση του Δημοτικού υπογείου πάρκινγκ, στην πλατεία Ελευθερίας για την επαναλειτουργία του στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού», ενδεικτικού προϋπολογισμού 40.000€).

– υπάρχει και στο ψηφισμένο προϋπολογισμό 2023 (σελ 5 επισήμανση 22. Την δημιουργία, ως νέου, στο σκέλος των εξόδων του Κ.Α. 30.7331.05 με τίτλο “Στεγανοποίηση επιφανειών – φύτευση στου Δημοτικού υπογείου πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας για την επαναλειτουργία του στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού” και ενίσχυση αυτού με το ποσό των 40.000,00 €.

Στις αρχές του χρόνου, ο κ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, σε συνεντεύξεις του, ανέφερε το λίφτινγκ που θα γίνει στο υπόγειο πάρκινγκ, με τη στεγανοποίηση του χώρου και με όλα τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται. Μέχρι και προσωπική πρόταση έκανε, πως πρέπει να μην έχει «σταθερές» θέσεις από κατοίκους, αλλά να είναι οι 150 θέσεις, «ανοικτές» για τους πολίτες που θα έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη, για να κάνουν τα ψώνια τους.

Εδώ θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι και να ρωτήσουμε.

  • Στα χρόνια της θητείας της, η Δημοτική Αρχή, γιατί δεν το «έτρεξε» το θέμα του πάρκινγκ, για να λύσει ένα τόσο μεγάλο καθημερινό πρόβλημα;
  • Θεωρούσε περιττό το συγκεκριμένο έξοδο για τα ταμεία της;
  • Θεωρούσε μεγάλο το ποσό των 40.000 ευρώ που χρειαζόταν, ποσό που είναι δημοσιευμένο στον προϋπολογισμό;
  • Ακόμα και τώρα που είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν θεωρεί πως θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα, αν το προχωρούσε;
  • Εφόσον είμαστε σε προεκλογική περίοδο, δεν θεωρεί πως το θέμα θα το εκμεταλλευτούν όλοι οι αντίπαλοι του; Σε αυτή την περίπτωση πως θα το χειριστεί το θέμα;
  • Δεν θεωρεί ότι δίνει έτοιμα «χαρτιά» στην Αντιπολίτευση, για να τον αντιπολιτευτεί;
  • Αν από την άλλη, θεωρεί ότι είναι «πεταμένα» ή πολλά τα χρήματα, ποιες οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής, για να λυθεί το πρόβλημα;
  • Έχει εναλλακτική πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα;

Όπως κι αν έχει το θέμα, το εύκολο είναι να αναζητάει κανείς τις ευθύνες που αναλογούν στους άλλους. Η κάθε Διοίκηση πρέπει να εξαντλεί τις δυνατότητες που έχει προς επίλυση των προβλημάτων και να προχωράει σε λύσεις. Γι’ αυτό εκλέγεται. Όχι για να κάνει διαπιστώσεις. Αν κάνει όσα χρειάζεται και συνεχιστεί το πρόβλημα, μόνο τότε έχει το δικαίωμα να επιρρίπτει ευθύνες στους πολίτες.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ