Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟμόφωνο Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στο Δήμαρχο Χειμμάρας

Ομόφωνο Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στο Δήμαρχο Χειμμάρας

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κρατείται από τις αλβανικές αρχές από τις 12 Μαΐου, προχώρησε κατά τη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

“Καταγγέλλουμε σύλληψη του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη, και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελή Κοκαβέση,

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσης των δύο διακεκριμένων μελών της ελληνικής μειονότητας, και τονίζουμε ότι «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

Η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε, να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες, ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου”.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ