Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιορτή Λήξης Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών

Γιορτή Λήξης Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών

Πλημμύρισε με παιδικά χαμόγελα η Πλατεία Ευόσμου

Την αυλαία σε μια πλούσια σε εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις σχολική χρονιά, “έριξε” η μεγάλη εκδήλωση της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου με αφορμή την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, στην κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους πλατεία Ευόσμου.

Η υπαίθρια γιορτή των Δημοτικών Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών κατάφερε να μεταδώσει τον παλμό της παιδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και να μετατρέψει την κεντρική πλατεία του Ευόσμου σε ένα μοναδικό εργαστήρι χαράς και αισιοδοξίας. Το εντυπωσιακό σκηνικό της εκδήλωσης συνέθεσαν οι δημιουργίες των παιδιών, οι οποίες αποτέλεσαν το προϊόν μιας γόνιμης χρονιάς, γεμάτης από εικαστικές δραστηριότητες και πρότυπα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, που πυροδότησαν το ταλέντο και την έμπνευσή τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, λειτούργησαν και σταντ ενημέρωσης όπου οι παιδαγωγοί ενημέρωναν τους γονείς για τις εγγραφές του νέου σχολικού έτους 2023- 2024, ενώ ακολούθησαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τους μικρούς δημότες με facepainting. Στα παιδιά μοιράστηκαν ως δώρο ξυλομπογιές για τις ζωγραφικές τους δημιουργίες.

Ξεχωριστό τόνο στην υπαίθρια γιορτή έδωσαν μια σειρά από δράσεις με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, όπως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, η επίδειξη πρώτων βοηθειών ΚΑΡΠΑ αλλά και ενημερωτική δράση με διατροφικές συμβουλές, για τις οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και η Κοινότητα Ευόσμου.

Το “παρών” του στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη χαρά του για την ευκαιρία που είχε να βρεθεί με τα παιδιά και τους γονείς, καμαρώνοντας τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της μεγάλης οικογένειας των παιδικών και βρεφικών σταθμών του δήμου μας. “Οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί αποτελούν διαχρονικά έναν από τους πλέον καταξιωμένους κοινωνικούς θεσμούς για τον δήμο μας. Ένας θεσμός που στους κόλπους του γαλουχήθηκαν χιλιάδες παιδιά, βρίσκοντας μια στοργική αγκαλιά που τους παρείχε τα πρώτα τους ερεθίσματα, ώστε να γνωρίσουν τον κόσμο της γνώσης και της κοινωνικής συμμετοχής, συμβάλλοντας στην ομαλή μετάβαση του παιδιού από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, συγχαίροντας τους παιδαγωγούς και όλο το προσωπικό των δομών παιδικής φροντίδας του Δήμου για το ανεκτίμητο έργο που επιτελούν.

Την εκδήλωση στήριξαν με τη συμμετοχή τους τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού και η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά – Κορδελιού Ευόσμου.

Στη γιορτή λήξης παρέστησαν η Αντιδήμαρχος ΚΑΠΗ & Προσχολικής Αγωγής Αλεξάνδρα Κορωνίδου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρία Γαβαλά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης, η Τοπική Σύμβουλος Ευόσμου Μαρία Γκαγκανιάρη, κ.ά.

ΧΟΡΗΓΟΙ:

NEWS makedonias.gr

– Αστεράκια Παιδότοπος

– Sunday art hobby-school- office.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ