Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜήπως η κυρία Πεσματζόγλου πλήρωσε την ανυπαρξία έργου της διοίκησής της;

Μήπως η κυρία Πεσματζόγλου πλήρωσε την ανυπαρξία έργου της διοίκησής της;

Μεταξύ των προερχόμενων από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τη μάχη του σταυρού στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου την κέρδισε με μεγάλη διαφορά ο Βασίλης Ανδρεάδης.

Ο Βασίλης Ανδρεάδης πήρε 2.899 σταυρούς προτίμησης στις 13.284 ψήφους που έλαβε το κόμμα του στο δήμο, σταυροδοτήθηκε δηλαδή στο 21,82% των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου πήρε 1.819 σταυρούς προτίμησης στις 13.284 ψήφους που έλαβε το κόμμα της στο δήμο, σταυροδοτήθηκε δηλαδή στο 13,69% των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Εάν κανείς λάβει υπόψιν το γεγονός ότι η κυρία Πεσματζόγλου είναι εν ενεργεία αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, ο θρίαμβος του Βασίλη Ανδρεάδη είναι ακόμα μεγαλύτερος. Οι κακές γλώσσες ήδη άρχισαν να λένε πως εάν η κυρία Πεσματζόγλου δεν είχε τη στήριξη του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου οι ψήφοι που θα έπαιρνε στο δήμο θα ήταν ακόμα λιγότερες, επισήμανση όμως που χρειάζεται ανάλυση για την ορθότητά της.

Η γενική παρουσία που είχαν στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο κύριος Ανδρεάδης και η κυρία Πεσματζόγλου ήταν θετική και το αποτέλεσμα θετικό και για τους δύο. Το πρόβλημα για την κυρία Πεσματζόγλου ήταν ο ίδιος ο δήμος στον οποίο είναι αντιδήμαρχος.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η κυρία Πεσματζόγλου έλαβε 7.592 σταυρούς ενώ ο κύριος Ανδρεάδης 8.498. Είχαν δηλαδή διαφορά 906 ψήφους. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είχαν διαφορά 1.080 σταυρούς, πράγμα που σημαίνει πως η μεταξύ τους γενική διαφορά δημιουργήθηκε ξεκάθαρα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μήπως, με βάση τη διαφορά της κυρίας Πεσματζόγλου από τον κύριο Ανδρεάδη στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η κυρία Πεσματζόγλου πλήρωσε την ανυπαρξία έργου της διοίκησης Μανδαλιανού; Μήπως η κυρία Πεσματζόγλου κρίθηκε από τους ψηφοφόρους και ως αντιδήμαρχος και γι’ αυτό έλαβε αυτόν τον αριθμό ψήφων;

Δημ. Θ.

Η επιρροή των υποψηφίων βουλευτών Κορδελιού Ευόσμου στους ψηφοφόρους του δήμου
«Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας δεν εξέλεξε βουλευτή»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ