Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘανάσης Γαρούφας: Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους για τους μικρούς μαθητές

Θανάσης Γαρούφας: Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους για τους μικρούς μαθητές

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Θανάσης Γαρούφας, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, για τον τραυματισμό μαθητή στον προαύλιο χώρο του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Ελευθερίου Κορδελιού:

«Με παρεμβάσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε συνεντεύξεις σε Μέσα Ενημέρωσης είχα αναφέρει πως πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που έκανε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου με τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία δομών προσχολικής αγωγής. Ενώ το υπουργείο Παιδείας είχε εγκρίνει το ποσό των 2.050.000 ευρώ για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο μας, η διοίκηση απορρόφησε μόνο το ποσό των 980.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα επέστρεψε, αντί να τα χρησιμοποιήσει για την ασφαλή υποδομή των νηπιαγωγείων.

Είχαμε επισημάνει τους κινδύνους για τους μικρούς μαθητές με ερωτήσεις που έγιναν επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο τραυματισμός του μαθητή ήρθε να επιβεβαιώσει την επιμονή μας για την ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να αποφευχθούν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά. Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού κώφευε και σ’ αυτό το θέμα, όπως κάνει και με όλα τα υπόλοιπα θέματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθούν άμεσα όλοι οι αύλειοι χώροι των συγκεκριμένων δομών προσχολικής αγωγής, ώστε να μην έχουμε άλλο τέτοιο περιστατικό».

Μήνυση στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου από μητέρα μαθητή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ