Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοιος «κοροϊδεύει» ποιον, για το σχέδιο καταμέτρησης ρύπων των ΕΛΠΕ

Ποιος «κοροϊδεύει» ποιον, για το σχέδιο καταμέτρησης ρύπων των ΕΛΠΕ

Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες των ΕΛΠΕ, με την έντονη δυσοσμία. Η Διοίκηση του Δήμου, το μόνο που «ψελλίζει» (ακόμα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο) είναι πως υπάρχει «ένα σχέδιο καταμέτρησης καθημερινής των ρύπων, καθημερινής αναφοράς των κατοίκων και ελέγχου του αέρα ανά πάσα στιγμή. Θα υπάρχει ανακοίνωση. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόσουμε μαζί με την Περιφέρεια και το οποίο ανά πάσα στιγμή θα αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της δυσοσμίας και των ρύπων στο δήμο, των μερκαπτανών κυρίως στο θέμα της δυσοσμίας που απασχολεί τον κόσμο».

Πριν αναπτυχθεί το θέμα, θα πρέπει να θυμίσουμε πως οι αντίστοιχες τοποθετήσεις, έχουν αναφερθεί από το στόμα του κ. Δημάρχου από την προεκλογική συγκέντρωση του (αρχές Νοεμβρίου), αλλά και στα τέλη Νοεμβρίου σε συνέντευξη στην ΕΡΤ3. Μπορεί ο κάθε αναγνώστης, να υπολογίσει πόσοι μήνες έχουν περάσει.

Θα τοποθετήσω κάποια ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου, γιατί περνούν οι μήνες και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ως προς την εγκατάσταση των ηλεκτρικών αισθητήρων, αλλά και ως προς τη δυσοσμία και τη ρύπανση της επιχείρησης των ΕΛΠΕ.

Πότε υπολογίζετε να μπουν αυτοί οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες;

Έχετε κάποιο πλάνο ή κάποια δέσμευση, ως προς τον χρονικό ορίζοντα του εγχειρήματος;

Τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι αισθητήρες, έχουν οριστεί με κάποια μελέτη;

Το κόστος εγκατάστασης των αισθητήρων ποιος θα το αναλάβει;

Οι αισθητήρες, τι ακριβώς θα μετρούν; Είναι εν γνώση της Διοίκησης, για να μας ενημερώσει;

Τις μετρήσεις με τους αισθητήρες που υπάρχουν και δημοσιεύει η Περιφέρεια, δεν τις αναγνωρίζετε ως Διοίκηση; Δεν δίνουν έγκυρα αποτελέσματα;

Αν τα αποτελέσματα των αισθητήρων, δεν είναι καλά για τους πολίτες ως προς την υγεία τους, θα αντιδράσετε; Η τελευταία ερώτηση, μπορεί να συνδυαστεί με τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Μανδαλιανού, ότι είναι έγκλημα για τον Δήμο, το ότι έπαψε να παίρνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ.

Ακούμε συνέχεια για μέτρα, σχέδια, μελέτες, δεσμεύσεις και τοποθετήσεις για το περιορισμό των αυθαιρεσιών των ΕΛΠΕ, για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας, για έλεγχο της ρύπανσης του αέρα, του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Μηδέν. Έχουμε χορτάσει από λόγια, την ώρα που τα ΕΛΠΕ μας «ταϊζουν» απλόχερα τα «κατακάθια» τους.

Υγ: Δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχει επιπλέον κοροϊδία, για το σχέδιο καταμέτρησης των ρύπων, που αναφέρει ο κ. Δήμαρχος. Το «οσονούπω» της ανακοίνωσης του σχεδίου, δεν μπορεί να είναι στη θητεία της επόμενης Διοίκησης, αλλά αυτής.

Γιατί στο αρνητικό ενδεχόμενο να λειτουργήσει στην επόμενη, τρία είναι τα τινά

Α) Δεν υπολογίζουν τον Δήμο και τη Διοίκηση του. Βάζουν τις πρυτανικές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές πάνω από ένα τεράστιο πρόβλημα, τάζοντας την υλοποίηση του εγχειρήματος, χωρίς να πραγματοποιηθεί.

Β) Δεν μπορεί να προστατεύσει η Διοίκηση τους συμπολίτες της και δεν την παίρνουν στα σοβαρά, λόγο ανυπαρξίας ή απουσίας πίεσης για το φλέγον ζήτημα που αφορά την υγεία όλων μας.

Γ) Γνωρίζει και ο Δήμος, ότι δεν πρόκειται να γίνει η υλοποίηση του σχεδίου καταμέτρησης των ρύπων, πριν τις εκλογές για την πρυτανεία, τους Δήμους κα την Περιφέρεια, αλλά παρόλα αυτά αναφέρει το έργο ότι θα γίνει σύντομα.

Ότι κι αν ισχύει από τα παραπάνω, κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ