Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤην περιοχή της οδού Ιπποδρομίου επισκέφτηκε ο Μιλτιάδης Τασούλης

Την περιοχή της οδού Ιπποδρομίου επισκέφτηκε ο Μιλτιάδης Τασούλης

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Μιλτιάδης Τασούλης:

«Άλλο ένα παράδειγμα εγκατάλειψης, ανυπαρξίας σχεδιασμού και αδυναμίας καλλιέργειας προοπτικής στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, από την παρούσα και προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Οδός Ιπποδρομίου: Ένας δρόμος στη βόρεια πλευρά του στρατοπέδου Παπακυριαζή, ο οποίος οριοθετεί την ανάπτυξη του Σχεδίου Πόλης της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης. Δρόμος κρίσιμος για πολλούς λόγους, ο οποίος μένει μακριά από τα βλέμματα των αρμοδίων.

Ένας δρόμος που με την διάταξή του είναι σε θέση να δώσει μεγάλη ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην είσοδο της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, από την οδό Αριστοτέλους, και ταυτόχρονα ένας δρόμος που μπορεί να δώσει προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης, κάτω από την περιοχή της Καραολή & Δημητρίου. Ένας δρόμος για χιλιάδες κατοίκους, σημαντικός για τη συνολική λειτουργία του Δήμου.

Τα τελευταία 15 χρόνια, από τότε που έγινε η αρχική διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου, δυστυχώς υπήρξε η απόλυτη εγκατάλειψη.

Παρά την αρχική διάνοιξη και την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σε ένα τμήμα της, και  παρότι υπάρχει και συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ολοκλήρωση της διάνοιξης σε όλο το μήκος της οδού, δεν έγινε το παραμικρό.

Δυστυχώς, και σε αυτή την περίπτωση αποκαλύπτεται η αδιαφορία και η αδράνεια της σημερινής διοίκησης. Το έργο αφέθηκε στην εγκατάλειψη και δεν ολοκληρώνεται. Την ίδια εγκατάλειψη βιώνει όλη η περιοχή, με αποτέλεσμα στην οδό να συσσωρεύονται στάσιμα νερά, ακόμη και σήμερα που έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία βροχόπτωση. Τα νερά λιμνάζουν και δημιουργούν εστίες κουνουπιών και δυσοσμίας.

Είναι ανάγκη να αλλάξουμε ρότα. Να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα. Αυτά τα έργα είναι η καρδιά των αρμοδιοτήτων ενός Δήμου. Με αυτά πρώτα πρέπει να ασχοληθεί οποιαδήποτε διοίκηση. Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Ιπποδρομίου οφείλει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα.

Η εγκατάλειψη βέβαια δεν έχει περιοριστεί μόνο στον συγκεκριμένο δρόμο. Σε παρακείμενες οδούς της ίδιας περιοχής οι σχάρες στα φρεάτια ομβρίων έχουν εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες πρόβλημα και παρόλα αυτά η διοίκηση του δήμου απλά κωφεύει.

Επισκέφτηκα την περιοχή, μίλησα με τους κατοίκους, αλλά οι διαπιστώσεις θα παραμείνουν διαπιστώσεις εάν κάτι δεν αλλάξει.

Για εμάς στο “ΘΕΜΕΛΙΟ στο ΜΕΛΛΟΝ” τα έργα καθημερινότητας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα. Στις 8 Οκτωβρίου οι δημότες του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου έχουν την ευκαιρία να βάλουν τέλος στην αδράνεια και την εγκατάλειψη, έχουν την ευκαιρία να βάλουν το θεμέλιο σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τον τόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ