Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜήπως τελικά η Διοίκηση δεν βιάζεται για την εκλογή Προέδρου;;;

Μήπως τελικά η Διοίκηση δεν βιάζεται για την εκλογή Προέδρου;;;

Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 5043/13-04-2023 (ΦΕΚ Α΄/13-04-2023) θεσπίστηκε ειδική ρύθμιση για την εκλογή Προέδρου των συμβουλίων κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων για τη δημοτική περίοδο έως 31-12-2023 και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου εκλέγεται από το σώμα, δηλαδή από το σύνολο των μελών.

Στις 18 Απριλίου λάβαμε  πρόσκληση για το Σάββατο 22 Απριλίου και Ω/ 11:00 να παρευρεθούμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα ” Εκλογή Προέδρου  Συμβουλίου της Κοινότητας Ευόσμου”.

 Δυστυχώς το Συμβούλιο δεν πραγματοποιήθηκε ( έλλειψη απαρτίας) για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι μία ώρα εργάσιμη, με αποτέλεσμα εγώ και άλλοι έξι συνάδελφοι μου, μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας Ευόσμου να αδυνατούμε να συμμετέχουμε στην ψήφιση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων!

Μάλιστα προτείναμε να πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο το απόγευμα του Σαββάτου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρευρεθούμε στην ψήφιση αλλά δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από την Διοίκηση.

Σήμερα 26 Απριλίου 2023 λάβαμε δεύτερη πρόσκληση για την ψήφιση του Προέδρου στις 03 Μαΐου 2023 και Ω/ 15:00.

Για τον φόβο πως κάποιο μέλος του Συμβουλίου δεν θα προλάβει να παρευρεθεί στην ψήφιση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, προτείναμε αλλαγή ώρας ( 18:00 ) αλλά δυστυχώς και αυτή η πρόταση μας έπεσε στο κενό.

Το παράδοξο βέβαια στην όλη υπόθεση είναι πως την ώρα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ψηφιστούν κάποια σημαντικά θέματα, οι εκλογές θα διεξαχθούν μετά από 11 μέρες από την πρώτη διεξαγωγή, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Από την στιγμή που το σώμα θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο, θα πρέπει να περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μετά από 10 περίπου μέρες θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Συμβούλιο με τον νέο Πρόεδρο.

Τελικά ποιος ευθύνεται που δεν γίνονται τα Συμβούλια της Κοινότητας Ευόσμου;;;;

Πασχαλέρης Σωκράτης

Σύμβουλος Κοινότητας Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ