Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοιος ευθύνεται που δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο η Κοινότητα Ευόσμου;

Ποιος ευθύνεται που δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο η Κοινότητα Ευόσμου;

Η Κοινότητα Ευόσμου δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο σήμερα, γιατί δεν κατάφερε να συνεδριάσει. Για το ότι η Κοινότητα Ευόσμου δεν κατάφερε να συνεδριάσει για μία ακόμα φορά υπάρχει υπεύθυνος.

Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης του Συμβουλίου της Κοινότητας από τον απερχόμενο πρόεδρό της, Παναγιώτη Φωτιάδη, ο οποίος ψήφιζε στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετα από τις αποφάσεις του οργάνου που εκπροσωπούσε. Φυσικά είχε δικαίωμα, με βάση το νόμο να το κάνει, αλλά κάπως έτσι έφτασε να μην μπορεί να υπάρχει απαρτία για τις συνεδριάσεις της Κοινότητας.

Η σημερινή κατάσταση οφείλεται όμως και σ’ ένα γεγονός ακόμα. Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Κοινότητας έχουν ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της διοίκησης και ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο πρώτος όμως σε ψήφους της μείζονος αντιπολίτευσης έχει προσχωρήσει στη διοίκηση και δεν έχει δηλώσει παραίτηση από τη μείζονα αντιπολίτευση, πράγμα που σημαίνει ότι η διοίκηση πηγαίνει να πάρει την προεδρία με τρόπο που ηθικό δεν τον λες.

Αντί η διοίκηση Μανδαλιανού να καλέσει τον σύμβουλο που προσχώρησε σ’ αυτήν από την μείζονα αντιπολίτευση να παραιτηθεί από σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, προσπαθεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο να κρατήσει την προεδρία της Κοινότητας. Πώς λοιπόν περίμενε η διοίκηση του δήμου να έχει σήμερα απαρτία για να εκλεγεί πρόεδρος;

Η διοίκηση Μανδαλιανού, προκειμένου να ικανοποιήσει τις εμμονές της, αφήνει χωρίς πρόεδρο την Κοινότητα Ευόσμου, χωρίς δηλαδή δυνατότητα συνεδριάσεων, πράγμα που σημαίνει ότι αφήνει «ξεκρέμαστους» πολλούς επαγγελματίες αφού οι άδειες των καταστημάτων εξαρτώνται από τις συνεδριάσεις της Κοινότητας Ευόσμου. Δυστυχώς αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού. Μπροστά στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τις εμμονές της δεν λογαριάζει τίποτα.

Κιμ. Ο.

Δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο η Κοινότητα Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ