Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚλεάνθης Μανδαλιανός: «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Κλεάνθης Μανδαλιανός: «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

«Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός στο δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Απριλίου 2023. Αυτό περί ράβδου ο δήμαρχος το είπε αφού πρώτα για μία ακόμα φορά υπογράμμισε πως αν ο δημοτικός σύμβουλος συνεχίσει έτσι δεν θα γλιτώσει τη μήνυση. Με το «αν συνεχίσει έτσι», εννοούσε την πολιτική κριτική που του ασκεί ο κύριος Ναθαναηλίδης.

Ράβδος η προσφυγή στη Δικαιοσύνη; Έτσι αντιλαμβάνεται ο κύριος Μανδαλιανός τη Δικαιοσύνη; Ως απειλή; Ως ράβδο; Ωραία αντίληψη έχει για τη Δικαιοσύνη. Ίδια με αυτήν που έχει για την Παιδεία, λέγοντας ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν χρειάζονται εργαστήρια φυσικής και χημείας γιατί δεν τα εκτιμάνε. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κύριο δήμαρχο ότι στον αστικό μας πολιτισμό ούτε η φυλακή δεν είναι ράβδος, πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη. Ας πει κάποιος στον κύριο δήμαρχο πως ο αστικός πολιτισμός δεν εξαντλείται στην αστική ευγένεια του πληθυντικού αριθμού.

Πολύ ωραίες αντιλήψεις έχει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και για την Παιδεία και για τη Δικαιοσύνη. Βέβαια δεν θέλουμε ούτε κατά διάνοια να σκεφτούμε πως κυριολεχτούσε με τη φράση «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Θα ήταν τραγικό για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά μάλλον δεν κυριολεκτούσε. Όχι ότι είναι λιγότερο τραγική η παρουσίαση της Δικαιοσύνης ως ράβδου.

Φαίνεται πως μέχρι να τελειώσει η θητεία του κυρίου δημάρχου και επειδή έχει αντιληφθεί πως θα υποστεί πανωλεθρία, έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμα μαργαριτάρια τέτοιου είδους.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ