Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠολυαγαπημένε μου Γιάννη Καμαρινέ

Πολυαγαπημένε μου Γιάννη Καμαρινέ

«Με αφορμή το Πάσχα και την Ανάσταση θα ήθελα πολυαγαπημένε μου Γιάννη Καμαρινέ να ευχηθώ σ’ εσένα και στην οικογένειά σου χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

Θέλω να ξέρεις πόσο μεγάλη είναι η εκτίμηση που τρέφω για το πρόσωπό σου και πόσο πολύ σε σέβομαι.

Μπορεί να υπήρξαμε αντίπαλοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αλλά πάντοτε η σύγκρουσή μας ήταν μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού.

Τώρα που ο Βασίλης Ανδρεάδης άφησε την τοπική αυτοδιοίκηση για να κατακτήσει τας Αθήνας εισερχόμενος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα ήθελα να σου πω ότι σέβομαι την επιλογή σου να στηρίξεις τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, αλλά θα ήθελα να σου θυμίσω πως και σ’ εκείνον τον συνδυασμό υπάρχουν άνθρωποι που σε πικράνανε όσο ο Πέτρος Σούλας και ακόμα περισσότερο.

Υπάρχει ακόμα χρόνος να αλλάξεις γνώμη, να τους παρατήσεις και να στηρίξεις τη δική μου παράταξη. Άλλωστε από τη δική μου παράταξη δεν σε πίκρανε κανείς και όλοι σε αγαπάνε και σε εκτιμάνε όσο εγώ.

Ολοκληρώνω αυτό το γράμμα, που όταν το λάβεις θα κλάψεις με μαύρο κλάμα, αφιερώνοντάς σου λίγους παραφρασμένους στίχους από γνωστό ρεμπέτικο τραγούδι:

“Δεν απελπίζομαι και δεν θ’ αργήσεις κοντά μου γρήγορα θα ρθεις, να με στηρίξεις θα μου ζητήσεις με όλους τους άλλους θα πικραθείς”.

Ο δήμαρχος της καρδιάς σου»

Το παραπάνω κείμενο είναι μια λογοτεχνική απόδοση των ευχών του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καμαρινό. Οι ευχές δόθηκαν μέσω facebook και είναι οι εξής:

«Αληθώς Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία Γιάννη, χρόνια πολλά σε όλη την οικογένεια!»

Θα σκεφτεί κανείς πώς μία μόνο πρόταση ενέπνευσε τον ποιητή να γράψει ολόκληρο λογοτεχνικό έργο! Ε και μόνο το γεγονός ότι ο κύριος Μανδαλιανός προσφώνησε «Γιάννη» τον κύριο Καμαρινό θα μπορούσε να εμπνεύσει τη συγγραφή έργων που θα γέμιζαν τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Σ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ