Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε τέτοιες συνθήκες κάνει μάθημα το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Σε τέτοιες συνθήκες κάνει μάθημα το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

«Το δεύτερο μεγάλο έγκλημα συντελείται στο υπόγειο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου, όπου στεγάζεται το τμήμα Πρασίνου. Σε ένα χαμηλοτάβανο υπόγειο, χωρίς άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, χωρίς πιστοποιητικό πυροπροστασίας από την πυροσβεστική υπηρεσία, από την οροφή του οποίου διέρχονται οι σωλήνες παροχής φυσικού αερίου για τη θέρμανση του κτηρίου, χωρίς παράθυρα και εξαερισμό για τα καυσαέρια που εκπέμπουν τα οχήματα που βρίσκονται μέσα στο χώρο. Αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να συμβεί σε μια ενδεχόμενη διαρροή φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με έναν σπινθήρα ενός οχήματος από αυτά που σταθμεύουν στο χώρο. Να σημειώσουμε ότι ακριβώς από επάνω στεγάζεται δημοτικό σχολείο και ένα από τα πιο λειτουργικά κλειστά γυμναστήρια της περιοχής, με εκατοντάδες αθλούμενους.

Τον Ιούνιο του 2018, μετά από αυτοψία του το ΣΕΠΕ, στο υπόγειο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) όπου στεγάζεται το τμήμα Πρασίνου, κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα κατά του Δήμου. Με νομικά τερτίπια η υπόθεση δεν τελεσφόρησε.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν ανέλαβε καθήκοντα ο νυν Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, τον ενημερώσαμε αμέσως, εγγράφως και προφορικά για όλα τα παραπάνω και του επισημάναμε την επικινδυνότητα της κατάστασης που ελλοχεύει στους συγκεκριμένους εργασιακούς Χώρους.

Η διοίκηση του Δήμου ζήτησε έξι μήνες προθεσμία για να λύσει τα προβλήματα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και παρά τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας ότι, εάν δεν ξεκινήσει ενέργειες μεταφοράς των εγκαταστάσεων θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτε».

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Σε τέτοιες συνθήκες κάνει μάθημα το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου γιατί αυτό είναι το σχολείο που στεγάζεται στις κερκίδες του ΔΑΚ. Ο δήμαρχος ξέρει, λένε, οι εργαζόμενοι τους κινδύνους που υπάρχουν στο χώρο από την αρχή της θητείας του και δεν έχει κάνει τίποτα.

Ξέρει ο δήμαρχος όλα όσα περιγράφουν οι εργαζόμενοι του δήμου και ενώ το νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου είναι έτοιμο από το Σεπτέμβριο, δεν έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε αυτό να λειτουργήσει, προκειμένου οι μικροί μαθητές να απομακρυνθούν άμεσα από το χώρο του ΔΑΚ; Ξέρει όλα αυτά, δεν έχει κάνει τίποτα και αντί να παραιτηθεί, ζητάει την ψήφο των δημοτών για να επανεκλεγεί;

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ