Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚρείττον του σιγάν το λαλείν

Κρείττον του σιγάν το λαλείν

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», σχολίασε ο πρώην αντιδήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιχάλης Χωραφάς το απόσπασμα της συνέντευξης του Κώστα Ζάνιου για τα πεπραγμένα του ως προέδρου της Κοινότητας Ευόσμου.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» γιατί επί διοίκησης Λαφαζανίδη, της οποίας μέλος ήταν ο κύριος Χωραφάς, σιωπούσαν όλοι μαζί και δεν βρέθηκε ούτε ένας να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως για το ακίνητο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) υπήρχε τίτλος ιδιοκτησίας τον οποίον μπορούσε να τον πάρει μόνο ο δήμος και αυτό το ήξεραν πολλοί από εκείνην τη διοίκηση. Τότε ήταν κρείττον του σιγάν το λαλείν, αλλά προτίμησαν να σωπάσουν.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» και με τον τρόπο αυτό ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας περί των 7 εκατομμυρίων ευρώ χάθηκε στο Κτηματολόγιο από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου και για να μην χαθεί οριστικά ορισμένοι έφτυσαν στην κυριολεξία αίμα μέχρι να γίνει η προσφυγή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Κτηματολογικό δικαστήριο, γιατί έβρισκαν τείχος αφού μερικοί έφτασαν να τους κατηγορούν ότι θέλουν με δίκρανα να καταλάβουν το ΘΕΠΑΝ που δεν είναι δημοτική περιουσία!

Η φράση «κρείττον του λαλείν το σιγάν» ισχύει τώρα για όσους με υπαιτιότητά τους κόντεψε να χαθεί ακίνητο του δήμου αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Αντί λοιπόν να «κάνουν την πάπια» και να μη βγάζουν τσιμουδιά, αυτοί οι συγκεκριμένοι μια δείχνουν τον Φάνη Παπαδόπουλο και μια τον Κώστα Ζάνιο είτε με υπονοούμενα, ούτε με ευθείες βολές. Είναι όμως σίγουρο πως και ο Παπαδόπουλος και ο Ζάνιος ήταν από εκείνα τα στελέχη της διοίκησης Λαφαζανίδη που σίγουρα ΔΕΝ γνώριζαν πως το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο και πως ο δήμος θα χάσει 7.000.000 ευρώ.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» για όσους ακόμη δεν μας έχουν πει ονόματα αυτών που ευθύνονται για την τροπή που είχε πάρει το θέμα του ΘΕΠΑΝ και τι λογής διαχείριση ήταν εκείνη από την τότε διοίκηση του δήμου. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μην νομίζουν κάποιοι ότι έχουμε κοντή μνήμη.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ