Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ λειτουργία της Κοινότητας Ευόσμου επί της προεδρίας του Κώστα Ζάνιου

Η λειτουργία της Κοινότητας Ευόσμου επί της προεδρίας του Κώστα Ζάνιου

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Κώστας Ζάνιος, απάντησε και στο ερώτημα για τη λειτουργία του Συμβουλίου της Κοινότητας επί της δικής του προεδρίας. Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Ζάνιος:

«Θα σας σας απαντήσω ακριβώς τι κάναμε και πώς παρεμβαίναμε τότε, παρά το γεγονός ότι και τότε η Κοινότητα ήταν απαξιωμένη από τη νομοθεσία και από τον τότε δήμαρχο που επίσης δεν μετέφερε σ’ αυτήν αρμοδιότητες. Η παρέμβαση ήταν ουσιαστική και δυναμική και θα μιλήσω με συγκεκριμένες ενέργειες.

1.Ο δήμαρχος και η τότε διοίκηση του δήμου αποφάσισαν να εισηγηθούν την τοποθέτηση παρκόμετρων στον Εύοσμο και στο Ελευθέριο Κορδελιό και προσπάθησαν να ψηφιστεί η εισήγηση με κάθε τρόπο, αλλά “σκόνταψε” πάνω στην Κοινότητα Ευόσμου, η οποία καταψήφισε σε συνεχείς συνεδριάσεις και τελικά το θέμα αποσύρθηκε.

2.Η Κοινότητα Ευόσμου αντιτάχθηκε στην αύξηση του τέλους τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων και στην επιβολή χαρατσιού στα προκήπια των καταστημάτων ύψους 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στον Εύοσμο η τιμή που εισέπραττε ο δήμος ήταν 1 ευρώ. Στο Ελευθέριο Κορδελιό είχε επιβληθεί κανονικό χαράτσι αφού το τέλος προκηπίων ήταν 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο κύριος Λαφαζανίδης ήθελε εξομοιώσει το τέλος αλλά αντί να το κάνει προς τα κάτω, ήθελε να το κάνει προς τα πάνω επιβάλλοντας χαράτσι 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και στις δύο κοινότητες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Η Κοινότητα του Ευόσμου ζητούσε να επιβληθεί το συμβολικό ποσό του 0,5 ευρώ και στις δύο Κοινότητες. Θυμάμαι ότι μαζεύαμε σαν Κοινότητα υπογραφές από τα μαγαζιά γι’ αυτό το θέμα. Είχα βγει και ο ίδιος για να συλλέξω υπογραφές. Παρά την αντίδραση της Κοινότητας Ευόσμου ο κύριος Λαφαζανίδης το συγκεκριμένο θέμα μπορούσε να το εισαγάγει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και έκανε, επιβάλλοντας το χαράτσι των 10 ευρώ, το οποίο κατήργησε μετά ως δήμαρχος ο Πέτρος Σούλας επιβάλλοντας τέλος 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

  1. Η Κοινότητα Ευόσμου πολλές φορές εισήγε ομόφωνα ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης. Ο τότε δήμαρχος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αγνοήσει αυτές τις παρεμβάσεις της Κοινότητας. Αφού έχασε τις εκλογές και έγινε αντιπολίτευση, θυμήθηκε ξανά το περιβάλλον. Όταν η Κοινότητα έστελνε ομόφωνα ψηφίσματα για τη ρύπανση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κύριος δήμαρχος δεν τα έθετε σε ψηφοφορία για έγκριση αλλά έλεγε να γίνει διαβούλευση -επειδή ήταν καλός τεχνίτης στο να φτάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα ψηφίσματα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο-, έκανε μια επιτροπή διαβούλευσης και με αυτόν τον τρόπο τα έστελνε στο αρχείο. Η ουσία γι’ αυτό το θέμα είναι ότι κάποιοι ασχολούμασταν με τη ρύπανση και τη δυσοσμία όταν το θέμα δεν ήταν της μόδας.
  2. Σαν Κοινότητα Ευόσμου είχαμε συνταχθεί με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και αντιταχθεί στην πρόταση της διοίκησης του δήμου να γίνει το ΣΕΚΕ Εμπορικό Κέντρο, κάτι που θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την τοπική αγορά και αυτό παρ’ όλο που η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Κοινότητας ανήκε στη διοίκηση του δήμου».
Ο Κώστας Ζάνιος δήλωσε τη στήριξή του στη Μαρία Μανούκα σε συνέντευξη στην «Αγκίδα»
Hollywood η διοίκηση Μανδαλιανού!
«Εμμονή της διοίκησης Μανδαλιανού στην ενιαία παρέλαση»
«Αυτού του είδους η αντιπαράθεση πρέπει να σταματήσει»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ