Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος συνεχίζει την προσπάθεια εξώσεως του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Ο δήμαρχος συνεχίζει την προσπάθεια εξώσεως του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ξενάγησε τη διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού στους χώρους του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Παρά το γεγονός, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ότι οι δάσκαλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ο δήμαρχος είπε ότι περιμένει την απόφαση του υπουργείου για να πάρει εκείνο την ευθύνη. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ήταν παρών.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως είναι ευθύνη της διοίκησης Μανδαλιανού το γεγονός ότι το έτοιμο νέο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου δεν παραδίδεται στο δήμο και δεν λειτουργεί εξαιτίας της εμμονής τους να στοιβάξουν σ’ αυτό το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου για να μεταφέρουν στο κτήριό του το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου προσπαθεί να καταργήσει το κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου ως κτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μία περιοχή που χρειάζεται κι άλλα κτήρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κύριος δήμαρχος δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα από την τραγωδία των Τεμπών. Αντί να προσπαθήσει να βγάλει από τις υπόγειες αίθουσες μαθητές Δημοτικών Σχολείων που γειτνιάζουν με το 24ο, προσπαθεί να καταργήσει τις υπέργειες αίθουσες του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Αυτός ο δήμαρχος τόλμησε να επιτεθεί στην Ένωση Γονέων του δήμου για τη συγκεκριμένη κριτική που του άσκησε.

Είναι δεδομένο όμως πως μετά την τραγωδία των Τεμπών δεν πρόκειται ούτε το υπουργείο Παιδείας, ούτε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης να δεχτούν να στοιβαχτούν οι μαθητές του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου. Ο δήμαρχος φαίνεται όμως πως έχει σκοπό να κάνει έξωση στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου για να μεταφέρει στο κτήριό του το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού. Που έχει σκοπό ο δήμαρχος να πάει το 19ο; Μπορούν να μας απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης που συνεχίζουν να στηρίζουν έναν τέτοιο δήμαρχο;

Σ.

Με αντιλήψεις ίδιες σαν του κυρίου Μανδαλιανού φτάσαμε στην τραγωδία των Τεμπών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ