Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜια υποψηφιότητα που λέει κάτι το οποίο ενδιαφέρει τους δημότες

Μια υποψηφιότητα που λέει κάτι το οποίο ενδιαφέρει τους δημότες

Εδώ και μερικούς μήνες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου βλέπουμε από πολλές παρατάξεις ανακοινώσεις υποψηφίων για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων.

Οι περισσότερες από αυτές τις ανακοινώσεις μας λένε για την οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου, για τα πτυχία του, για τις επαγγελματικές του επιτυχίες, για τα ενδιαφέροντά του. Επιπλέον οι περισσότεροι μας λένε πως στην ηλικία των 30, των 40, των 50, των 60 ετών αποφάσισαν με τον τάδε ή τον δείνα υποψήφιο δήμαρχο να βάλουν το δήμο στην σωστή τροχιά.

Τα παραπάνω όμως δεν ενδιαφέρουν καθόλου τους δημότες. Να χαίρονται τα παιδιά τους, τους ή τις συζύγους τους, τα πτυχία τους, τις επαγγελματικές τους επιτυχίες, τα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους. Αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες είναι τι έκαναν μέχρι τώρα για το δήμο, πόσο ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν και από ποια θέση.

Βλέπουμε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Χρήστου Κώτσου με το ψηφοδέλτιο της Μαρίας Μανούκα, ο οποίος, ενώ είναι μόνο 25 χρονών, μας λέει πως είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σαρακατσάνων «Σταυραετός». Συμμετέχει δηλαδή στα κοινά από τη θέση του Συμβούλου ενός Συλλόγου. Αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τους δημότες για να κάνουν επιλογή κι αυτό χωρίς ο γράφων να γνωρίζει καθόλου τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Αυτά που ενδιαφέρουν τους δημότες για να κάνουν επιλογή υποψηφίου, είναι η συμμετοχή σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, σε Συλλόγους Γονέων, σε Αθλητικούς Συλλόγους, σε φορείς, είναι σε τελική ανάλυση η ενασχόληση με τα κοινά. Αυτά να μας λένε οι υποψήφιοι στις ανακοινώσεις τους. Τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου, γιατί είναι προσωπικά τους στοιχεία.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ