Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Νίκος Ζυγάς αποκάλυψε πως υπήρχαν προβλήματα στην παράταξή του

Ο Νίκος Ζυγάς αποκάλυψε πως υπήρχαν προβλήματα στην παράταξή του

Ο Νίκος Ζυγάς θα παραμείνει ενεργός στα αυτοδιοικητικά αλλά δεν είπε με ποια παράταξη

Συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στο Atlas tv και στους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη ο Νίκος Ζυγάς, πρώην δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα.

Η συνέντευξη του κυρίου Ζυγά θα δημιουργήσει πολλές συζητήσεις αφού τελικά αποκάλυψε πως στην παράταξή του υπήρχαν προβλήματα. Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Ζυγάς:

«Ήμουν επικεφαλής σε μια παράταξη που θεωρώ ότι η παρουσία μας στο Συμβούλιο απέφερε πάρα πολλούς καρπούς. Αυτό είναι γνωστό και το αποδέχονται όλοι. Ήμασταν τρεις διαφορετικές προσωπικότητες σαν σύμβουλοι στην παράταξη. Φτάσαμε σε κάποια στιγμή που έγιναν κάποιες καθυστερήσεις, κυρίως όχι διαφωνίες επί του περιεχομένου, κυρίως οι διαφωνίες ήταν επί των διαδικασιών γιατί δεν μπορείς να φτάνεις τρεις μήνες τέσσερις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να μην έχεις αποφασίσει είτε για επικεφαλής είτε για πρόγραμμα είτε για ούτω καθεξής. Το ίδιο βιώσαμε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και τα είδαμε τα αποτελέσματα».

Ο κύριος Ζυγάς πρόσθεσε ότι προσωπικά βρίσκεται σ’ ένα στάδιο περισυλλογής, διαβουλεύσεων και συζητήσεων, ότι παραμένει ενεργός και θα συμμετάσχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και ότι μετά το Πάσχα θα αποφασίσουν.

Όσον αφορά το δήμο ο κύριος Ζυγάς είπε ότι δεν είναι αδικημένος, αλλά ξεχασμένος από την κεντρική εξουσία με μεγάλη ευθύνη των αυτοδιοικητικών του δήμου, οι οποίοι εκλέγονται για να λύνουν προβλήματα και όχι για να τα περιγράφουν.

«Ζω τα τελευταία τριάντα χρόνια στο δήμο Κορδελιού και βιώνω ότι αυτά τα χρόνια ο δήμος μας είναι ο παρίας του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και αυτό το αποδίδω στην εναλλαγή των προσώπων μιας παρέας ανθρώπων στη διοίκηση χωρίς να έχουν κάτι να προσφέρουν, να δείξουν κάτι καινούργιο. Εκπροσωπούν προσωπικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Κυκλοφορεί στο δήμο μας η εργολαβική αντίληψη, η οποία πάει να αναστηθεί. Μια εργολαβική αντίληψη που έφτιαξε τερατούπολη τη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου χωρίς να φροντίσει ούτε για τα πάρκα της, ούτε για τις δομές της, ούτε για ελεύθερους χώρους», είπε ο Νίκος Ζυγάς ενώ πρόσθεσε ότι «οι περισσότερες υποψηφιότητες έχουν προσωπομετρικά χαρακτηριστικά. Κοιτάνε το προσωπικό συμφέρον και αφήνουν το συνολικό, κοιτάνε πώς θα επιτύχουν τον προσωπικό τους στόχο».

«Εγώ ένιωσα την ανάγκη μετά το έγκλημα των Τεμπών σαν θεσμικός παράγοντας που ήμουν να δηλώσω την παραίτησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μου και την οργή μου γι’ αυτό το οποίο συνέβη. Ήταν μια συμβολική κίνηση, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής τον οποίο μπορούσα να αποδώσω εκείνην τη στιγμή», είπε ο κύριος Ζυγάς για την τραγωδία των Τεμπών και την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ