Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘΕΠΑΝ: Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου!

ΘΕΠΑΝ: Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου!

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την υπόθεση του Θεματικού Πάρκου Νεολαίας Κορδελιού (παλαιά Κοιμητήρια) και το πως συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου, με τους ανάλογους προβληματισμούς που δημιουργούνται.

Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε πως συνεχίζεται η διαδικασία των προτάσεων για την υπόθεση του χώρου του ΘΕΠΑΝ, κάτι που σημαίνει πως η Εκκλησία συνεχίζει να το διεκδικεί και ο Δήμος να «διαφημίζει» πως προστατεύει την δημοτική περιουσία.

  • Άσχετα που έχουν αποκαλυφθεί πως τα έγγραφα της Εκκλησίας, δεν αποδεικνύουν ιδιοκτησία του χώρου.
  • Άσχετα που έχουν αποκαλυφθεί όλα όσα συνέφερε να μην γίνουν γνωστά από την Εκκλησία και από δημοτικούς συμβούλους.
  • Άσχετα που έχουν βρεθεί τίτλοι ιδιοκτησίας υπέρ του Δήμου, από την Αντιπολίτευση.
  • Άσχετα που κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, έκαναν πως δεν ήξεραν και δεν έλεγαν τίποτα για την ιδιοκτησία, για να χαθεί η δημοτική περιουσία «ελέω Θεού».
  • Άσχετα που οι τοποθετήσεις συμβούλων της Διοίκησης ήταν του τύπου «το πουλάκι πέταξε», «δεν ξέρουμε ποιος έχει δίκαιο, ας πάει το θέμα στα δικαστήρια».
  • Άσχετα που τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα, μετά από έρευνα της Διοίκησης, ήταν αυτά ακριβώς που παρουσιάζει η Εκκλησία, άρα ένα εύλογο ερώτημα είναι «που έγινε η έρευνα»;
  • Άσχετα που η Εκκλησία συμπεριφέρεται σαν να είναι δικός της χώρος και απειλεί όποτε θέλει τα πολιτικά πρόσωπα του Δήμου.
  • Άσχετα που η Διοίκηση, παίρνει στα σοβαρά τις απειλές και κάνει πίσω σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, άσχετα που υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας υπέρ της.
  • Άσχετα που κάποιοι εκμεταλλεύονται το θέμα για προεκλογικό όφελος και «διαφημίζουν» την πολύτιμη εργασία τους για να αποκαλυφθούν τα έγγραφα, ενώ τα βρήκε η αντιπολίτευση.
  • Άσχετα που όλη τη διαδικασία την τρέχει το Νομικό Τμήμα του Κράτους και όχι ο Δήμος.
  • Άσχετα που αν όλη τη διαδικασία δεν την έτρεχε το Νομικό Τμήμα του Κράτους δεν θα προχωρούσε τίποτα.
  • Άσχετα που για να εμπλακεί το Νομικό Τμήμα του Κράτους, είδαν τα «χαλκευμένα» έγγραφα και εφόσον υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, έχουν κατανοήσει όλοι, πως δεν επιτρέπεται να χαθεί δημόσια περιουσία.
  • Άσχετα που η Εκκλησία κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ακόμα και από την εμπλοκή του Νομικού Τμήματος του Κράτους.

Ο κατάλογος των διαπιστώσεων-προβληματισμών μπορεί να ανοίξει κι άλλο, αλλά δεν θέλω να κουράσω στην ανάγνωση του άρθρου. Ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρξουν (ή δεν θα υπάρξουν) στα του Δήμου, θα επανέλθουμε στο ζήτημα, γιατί πρέπει να φωτιστεί η υπόθεση.

Υγ1: Όλα στο φως! Αυτό θα έπρεπε να υπάρχει ως δόγμα στη Διοίκηση του Δήμου, εφόσον πλησιάζουν και οι ημέρες των εκλογών.

Υγ2: Όσο δεν ονοματίζουν οι Σύμβουλοι και οι Αντιδήμαρχοι, τους ανθρώπους που τους «έβαλαν τρικλοποδιά», που γνώριζαν και δεν μίλησαν ποτέ, με παραλίγο απώλεια αυτής της περιουσίας, αναλαμβάνουν την ίδια ευθύνη. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν. Η συγκάλυψη δεν είναι αμελητέα.

Υγ3: Κύριε Αντιδήμαρχε και σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, θα απαντήσετε στα δεκάδες ερωτήματα που σας έχουμε θέσει; Θα βγείτε να ενημερώσετε τους συνδημότες σας;

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ