Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛευτέρης Αλεξανδρίδης: Ας προσπαθήσουμε σε κάτι να είμαστε καλύτεροι

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Ας προσπαθήσουμε σε κάτι να είμαστε καλύτεροι

Κατά τη συζήτηση των προβλημάτων των ΚΑΠΗ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης τοποθετήθηκε ως εξής:

«Το θέμα των ΚΑΠΗ δεν σηκώνει αντιπαράθεση. Το αν έγιναν πράγματα για τα ΚΑΠΗ και για τα μέλη τους το γνωρίζουν τα ίδια τα μέλη των ΚΑΠΗ κι έτσι δεν χρειάζεται εμείς να αναδείξουμε την ολιγωρία της διοίκησης.

Ο σεβασμός μας και η αγάπη μας προς αυτούς είναι δεδομένη απ’ όλους μας. Πρέπει όμως να σεβαστούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απόμαχοι της ζωής, είναι απόμαχοι της εργασίας και εγώ νοιώθω χαρούμενος που τους βλέπω ότι κάνουν πράγματα, τα οποία βάζουν γυαλιά σ’ εμάς τους μικρότερους που ακόμη είμαστε ενεργοί στις εργασίες μας. Κάνουν θεατρικά και πολλές άλλες δράσεις και θέλουν να κάνουν ακόμα περισσότερες.

Είναι χρέος μας να τους βοηθήσουμε να μείνουν ενεργοί και να μπορούν να κάνουν πράγματα για εμάς και τα παιδιά μας. Να επισημάνω όμως ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν -σίγουρα και ο κορονοϊός διόγκωσε τα προβλήματα- όταν καταργήθηκε το Νομικό Πρόσωπο. Το τι χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ μάς τα έδωσαν εγγράφως, μας τα είπε και η εκπρόσωπός τους. Το ζήτημα είναι εάν εμείς είμαστε διατεθειμένοι αυτά να τα κάνουμε, εάν το νομικό πλαίσιο του δήμου επιτρέπει να γίνουν αυτά τα πράγματα ή θα πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε άλλες λύσεις. Ίσως να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο Νομικό Πρόσωπο, ώστε να μπορούμε εύκολα να υλοποιήσουμε αυτά τα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη να του απαντάει πως «δεν σας συμφέρει να συζητήσουμε γιατί έκλεισε το Νομικό Πρόσωπο».

«Κλείνοντας να πω ότι αυτό που κάνουμε για τους ηλικιωμένους συνδημότες μας, μακροπρόθεσμα το κάνουμε για εμάς, γιατί κι εμείς θα έρθουμε στη θέση τους. Πρέπει να στήσουμε σωστά θεσμικά τα ΚΑΠΗ να λειτουργούν στο δήμο μας και επιτέλους σε κάτι ας προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι εμείς από τους υπόλοιπους δήμους», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για τα ΚΑΠΗ ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Τα. Σ.

Πολλά παράπονα για τα ΚΑΠΗ του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ