Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Τι θα γίνει εάν σκάσει κάποια φιάλη οξυγόνου που βρίσκεται στον χώρο...

«Τι θα γίνει εάν σκάσει κάποια φιάλη οξυγόνου που βρίσκεται στον χώρο του ΕΠΑΛ Ευόσμου;»

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 8ης Μαρτίου 2023 ήταν για τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου.

Ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, Βασίλης Βόγγαλης, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους είπε πως το θέμα της ασφάλειας είναι μείζον και το Σωματείο το αναδεικνύει πολλά χρόνια με όλες της διοικήσεις. Ο κύριος Βόγγαλης τόνισε ότι δεν εισακούσθηκαν από καμία διοίκηση, αλλά έγινε αυτό που γινόταν και με τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ, δηλαδή λοιδορήθηκαν και κατηγορήθηκαν ως λαϊκιστές και ως φερέφωνα άλλων υποψηφίων δημάρχων. Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου υπογράμμισε πως όλοι είναι λυπημένοι για την Τραγωδία των Τεμπών, αλλά το θέμα είναι τι κάνουν.

Τα μέτρα προστασίας λαμβάνονται για να αποτρέψουν το κακό που θα γίνει μία φορά, είπε ο Βασίλης Βόγγαλης και κατόπιν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα συνεργεία του δήμου που εδρεύουν στο χώρο των ΕΠΑΛ Ευόσμου και τα οποία διαθέτουν φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης.

«Εάν σκάσει μία εκεί -το έχουμε πει στο δήμαρχο από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση- τι θα γίνει; Θα κλαίμε μετά. Θα οδυρόμαστε. Κάποιοι θα χάσουν τα παιδιά τους. Κάποιοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη ζωή τους. Στο ΔΑΚ από κάτω είναι η Υπηρεσία Πρασίνου. Τι θα γίνει άμα πιάσει μια φωτιά εκεί μέσα. Θα καούν οι εργαζόμενοι σαν τα ποντίκια. Γιατί να περιμένουμε να γίνει το κακό και να μην λάβουμε μέτρα προστασίας πριν; Πότε θα μετεγκατασταθούν αυτές οι υπηρεσίες; Πότε θα γίνει αυτό; Είναι δύσκολο με τη γραφειοκρατία. Είναι δύσκολο. Κάθε διοίκηση λέει δύσκολο, θα έρθει η επόμενη διοίκηση δύσκολο και ποτέ δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι να γίνει το κακό. Θα περιμένουμε να γίνει το κακό; Γιατί θα περιμένουμε να γίνει το κακό;», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ