Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Λάρισα έχει 30.000 κατοίκους και το Καρπενήσι είναι στο Ιόνιο πέλαγος!

Η Λάρισα έχει 30.000 κατοίκους και το Καρπενήσι είναι στο Ιόνιο πέλαγος!

Ένα πάνελ με τέσσερις περισπούδαστους δημοσιογράφους. Στην οθόνη φαίνεται η απεργιακή συγκέντρωση της Λάρισας της 8ης Μαρτίου 2023 και η καλή δημοσιογράφος σχολιάζει πόσο μεγάλη ήταν η συγκέντρωση σε μια πόλη με 40.000 κατοίκους. Στον αριθμό των κατοίκων βάζει ερωτηματικό. Ακούγεται η φωνή ενός από τους άλλους δημοσιογράφους να λέει «ναι».

Ένας τρίτος δημοσιογράφος πετάγεται και λέει «όχι παιδιά». Τότε η καλή δημοσιογράφος ρωτάει εάν η Λάρισα έχει 30.000 κατοίκους. Ο δημοσιογράφος που είπε «όχι παιδιά» συνεχίζει να μιλάει και λες πως επιτέλους υπάρχει ένας στο πάνελ που δεν πιστεύει ότι η Λάρισα είναι μικρή πόλη.

Εκείνος όμως πηγαίνει στην άλλη άκρη λέγοντας πως η Λάρισα έχει καμιά 250.000 κατοίκους. Μάλιστα συμπληρώνει πως ξέρει γιατί είναι από τα Τρίκαλα. Τουλάχιστον αυτός γνωρίζει πως η Λάρισα είναι μεγάλη πόλη. Ο τέταρτος δημοσιογράφος της παρέας δεν εκφράζει γνώμη γιατί πιθανότατα έμαθε κατά που πέφτει η Λάρισα μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η Λάρισα είναι η 5η πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο. Έχει πληθυσμό 145.000 κατοίκους. 250.000 κατοίκους έχει ολόκληρος ο νομός Λαρίσης και για την ακρίβεια έχει πληθυσμό λίγο κάτω από 270.000 κατοίκους. 40.000 κατοίκους έχει η Κοζάνη και 30.000 κατοίκους έχει η Κόρινθος. Στο μυαλό της καλής δημοσιογράφου σίγουρα η Κοζάνη και Κόρινθος αν δεν είναι χωριά, είναι κωμοπόλεις, ο Πηνειός είναι βουνό, το Καρπενήσι ίσως να μην είναι στο Αιγαίο αλλά να είναι στο Ιόνιο πέλαγος και το Βελούχι είναι από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ελλάδας.

Στην πορεία της συζήτησης ανέλυαν σοβαρά πράγματα με ύφος. Μίλησαν φυσικά για το σιδηρόδρομο και τις ανεπάρκειές του, υπεισήλθαν σε φιλοσοφικά ζητήματα και ακούσαμε μέχρι για την μετατροπή της ποσότητας σε ποιότητα, αλλά η Λάρισα έχει 30.000 κατοίκους. Βέβαια όλα αυτά δεν θα έπρεπε να μας φαίνονται παράξενα γιατί όταν έθεταν μόνο το δήμο Κορδελιού Ευόοσμου σε καραντίνα απ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, σίγουρα στην Αθήνα πίστευαν πως ο δήμος μας ήταν κάποιο χωριό κοντά στους Ευζώνους.

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ