Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠοιος φταίει που ταλαιπωρούνται επαγγελματίες από την Κοινότητα Ευόσμου;

Ποιος φταίει που ταλαιπωρούνται επαγγελματίες από την Κοινότητα Ευόσμου;

Κατά τη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, έγινε αναφορά στους επαγγελματίες που ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν με πρόστιμα επειδή δεν συνεδριάζει η Κοινότητα Ευόσμου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Κώστας Αμανατιάδης έκανε παράκληση στους επικεφαλής των παρατάξεων να γίνονται οι συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων διότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες, οι οποίοι απειλούν το δήμο και το τοπικό συμβούλιο με μηνύσεις γιατί πρέπει να βγάλουν άδειες επέκτασης του ωραρίου για τη μουσική και δεν μπορούν επειδή δεν συνεδριάζει η Κοινότητα Ευόσμου. Ο κύριος Αμανατιάδης πρόσθεσε ότι τα ελεγκτικά όργανα περνούν από τα καταστήματα και ζητούν τις συγκεκριμένες άδειες με αποτέλεσμα, επειδή τα καταστήματα δεν τις έχουν, να κινδυνεύουν με διοικητικά πρόστιμα μέχρι και με σφράγιση των καταστημάτων. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών παρακάλεσε και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου να προσέρχονται στις συνεδριάσεις και όποιος δεν θέλει να παραιτείται, γιατί δεν μπορεί να καθηλώνεται η λειτουργία των υπηρεσιών και να παθαίνουν ζημιά οι επαγγελματίες από τέτοιες συμπεριφορές.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας του Ευόσμου είπε ότι όχι λόγω υπαιτιότητάς του αλλά λόγω μελών που εμφανίζονται πολύ σπάνια δεν συνεδριάζει η Κοινότητα γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Ο κύριος πρόεδρος τόνισε ότι δυστυχώς και το 2023 δεν ξεκίνησε καλά, γιατί ούτε η 1η, ούτε η 2η συνεδρίαση έγιναν λόγω έλλειψης απαρτίας. Ο κύριος Φωτιάδης πρόσθεσε ότι οι συνεδριάσεις είναι μικτές, οπότε κάποιος πρέπει να έχει πολύ σοβαρό λόγο για να πει ότι ούτε από το σπίτι του δεν μπόρεσε να συμμετέχει στη συνεδρίαση προκειμένου να υπάρχει απαρτία, ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι έχει στείλει έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα μέλη της Κοινότητας που έχουν συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες.

Ο κύριος πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου φόρτωσε τα προβλήματα λειτουργίας του οργάνου στην πλάτη των κοινοτικών συμβούλων που απουσιάζουν. Ξέχασε όμως τις δικές του ευθύνες για την εικόνα του Συμβουλίου του, το οποίο επανειλημμένως απαξίωσε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζοντας αντίθετα από αυτό που ψήφισε η πλειοψηφία των μελών της Κοινότητάς του επειδή του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να πράξει έτσι. Ξέχασε ο κύριος Φωτιάδης που προσπαθούσε να μην αφήσει κοινοτική σύμβουλο να ψηφίσει γιατί κατά τη γνώμη του δεν είχε δικαίωμα επειδή δεν συμμετείχε στη συζήτηση του θέματος. Αναρωτήθηκε καμιά φορά ο κύριος Φωτιάδης γιατί να θέλουν να συμμετάσχουν οι κοινοτικοί σύμβουλοι στις διαδικασίες όταν ο ίδιος δεν σέβεται τη γνώμη τους; Τι είναι οι κοινοτικοί σύμβουλοι; Διεκπεραιωτές που ψηφίζουν άδειες μουσικής;

Την κύρια ευθύνη γι’ αυτήν την εικόνα της Κοινότητας Ευόσμου την έχει η διοίκηση Μανδαλιανού και όχι μόνο ο πρόεδρός της κύριος Φωτιάδης. Είπαν ποτέ στο συνάδελφό τους πρόεδρο της Κοινότητας να μην ψηφίζει διαφορετικά από αυτά που ψηφίζει το όργανο του οποίου ηγείται και ας του δίνει το δικαίωμα ο νόμος; Του το είπε κανείς; Κανείς δεν του είπε τίποτα γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού αποφάσισε να διοικήσει με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο κι ενώ έχει μόνο το 1/3 των συμβούλων.

Οι επαγγελματίες έχουν δίκιο και οι κοινοτικοί σύμβουλοι δεν θα πρέπει να τους δημιουργούν προβλήματα με τις απουσίες τους, αλλά όχι να τολμάει η διοίκηση Μανδαλιανού να τους φορτώνει τις δικές της ευθύνες.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ