Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤαλαιπωρία των μελών των ΚΑΠΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Ταλαιπωρία των μελών των ΚΑΠΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Δεν φτάνει που τα ΚΑΠΗ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν, δεν φτάνει που η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου επανειλημμένως είχε διαβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως λειτουργούν κανονικά, αλλά επιπλέον κατά τη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου 2023, που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη το θέμα των ΚΑΠΗ, η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε με το συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα πολλά μέλη των ΚΑΠΗ, άνθρωποι δηλαδή ηλικιωμένοι. Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης ζήτησε να προταχθεί το θέμα των ΚΑΠΗ για να μην ταλαιπωρούνται μεγάλοι άνθρωποι. Η απάντηση του προέδρου ήταν κατ’ αρχάς πως το θέμα του στρατοπέδου Ζιάκα, που είχε ήδη ξεκινήσει να συζητιέται, ενδιαφέρει και τα μέλη των ΚΑΠΗ. Στην επιμονή του κυρίου Αλεξανδρίδη να προταχθεί το θέμα για να μην ταλαιπωρούνται μεγάλοι άνθρωποι, ο πρόεδρος ζήτησε να πάνε στο τέλος της συνεδρίασης οι ερωτήσεις τοποθετήσεις, γιατί με βάση τον κανονισμό δεν γίνεται να ξεκινήσει η ημερήσια διάταξη και να μεσολαβήσει η διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων. Είτε θα μπει στην αρχή είτε στο τέλος. Είτε δηλαδή θα υποβαθμιζόταν το θέμα των ΚΑΠΗ, είτε η διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων.

Παρά την παρέμβαση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, ο πρόεδρος συνέχισε κανονικά τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων. Ήταν προφανές πως όσο πιο αργά συζητιόταν το θέμα των ΚΑΠΗ και όσο λιγότερα μέλη των ΚΑΠΗ έμεναν στην αίθουσα, τόσο το καλύτερο για τη διοίκηση Μανδαλιανού εξαιτίας των χειρισμών της στο συγκεκριμένο ζήτημα και αυτό φάνηκε κατόπιν από τη συζήτηση.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ φαινόταν πως το θέμα του στρατοπέδου Ζιάκα θα συζητιόταν για πολλή ώρα, προκλήθηκε ένταση από τους παραβρισκόμενους ηλικιωμένους που κατάλαβαν πως θα έπρεπε να μείνουν επί ώρες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο σημείο αυτό παρενέβη η δημοτική σύμβουλος Σοφία Τριανταφυλλίδου και ζήτησε επιτακτικά να συζητηθεί το θέμα των ΚΑΠΗ αμέσως για να μην ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι. Ο πρόεδρος έδωσε το λόγο στον πρώην δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη προκειμένου να μιλήσει για το στρατόπεδο Ζιάκα, αλλά ο κύριος Λαφαζανίδης, προς τιμήν του, είπε πως καλό είναι να μιλήσουν πρώτα οι ηλικιωμένοι για το δικό τους ζήτημα κι έτσι τελικά ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα των ΚΑΠΗ, η οποία κράτησε πολλή ώρα.

Ακολούθησε η συνέχιση της συζήτησης για το στρατόπεδο Ζιάκα που είχε ξεκινήσει πριν το θέμα των ΚΑΠΗ, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι με δική τους πρωτοβουλία να μην θέσουν άλλα ζητήματα.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ