Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌταν κάποιος στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου παριστάνει τον Κοσμά τον Σκούταρη…

Όταν κάποιος στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου παριστάνει τον Κοσμά τον Σκούταρη…

Όταν κάποιος εμπλέκεται στα αυτοδιοικητικά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και παριστάνει τον Κοσμά τον Σκούταρη, τότε πρόκειται προφανώς για φάρσα.

Τον θυμάστε τον Κοσμά τον Σκούταρη; Ο Κοσμάς ο Σκούταρης ήταν κομματάρχης του βουλευτή Γκόρτσου και φανατικός πολέμιος του Κασσανδρή. Ο Σκούταρης να τον έτρωγε τον Κασσανδρή δεν θα τον χόρταινε. Ο Σκούταρης «κρατούσε» στο χέρι τις ψήφους όλου του νησιού.

Κατόπιν συνέβησαν πολλά και ο Σκούταρης τα γύρισε στρεφόμενος κατά του Γκόρτσου και στηρίζοντας τον Νίκο Μαντά, ανιψιό του Κασσανδρή, ως υποψήφιο βουλευτή. Ο Σκούταρης ως κομματάρχης ήταν μεγάλος μάστορας κι έτσι κατάφερε να στρέψει τις ψήφους από τον Γκόρτσο στον Μαντά!

Τα παραπάνω όμως έγιναν σε ταινία. Το να προσπαθεί κάποιος να τα μεταφέρει στη ζωή έχοντας την απαίτηση να είναι μαζί του ο κόσμος και όταν βρίζει τον Κασσανδρή και όταν τον στηρίζει, μάλλον περπατάει στα σύννεφα. Ας προσέχει όμως πώς περπατάει στα σύννεφα γιατί μπορεί να πέσει.

Άκου που νομίζουν μερικοί πως μπορούν να παραστήσουν τον Κοσμά τον Σκούταρη και έχουν την απαίτηση ο κόσμος να φερθεί ως ιθαγενής, όπως ακριβώς στην ταινία «Τζένη, Τζένη», επειδή ο Σκούταρης άλλαξε προτίμηση βουλευτή! Άκου κάτι απαιτήσεις που έχουν ορισμένοι γιατί θεωρούν ότι έβγαλαν τρανά πανεπιστήμια και γι’ αυτό μπορούν να κινούν τον υπόλοιπο κόσμο ως φιγούρα στον μπερντέ!

Κώστας Καρακώστας

«Τέρμα στις υποσχέσεις, στα λόγια και στα “θα”, με κωλοτούμπες λύνουμε τα προβλήματα»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ