Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ & σεμινάρια Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ & σεμινάρια Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, έπειτα από την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+”Wisdom and Health, the Greatest Wealth” – “Σοφία   και Υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος”, που υλοποίησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, κατά τα έτη 2018-2021, αγοράστηκε απινιδωτής. Πρόκειται για μία προσπάθεια συμβολής στην αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων για την περιοχή του Κορδελιού. Ο απινιδωτής αποτελεί εργαλείο ζωής.

Με το σκεπτικό αυτό ξεκίνησε η πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας για την αγορά και την τοποθέτηση του σύγχρονου, αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, απλής και εύκολης χρήσης. Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα σεμινάρια Α΄ Βοηθειών με τη συμμετοχή 30 και πλέον εκπαιδευτικών και γονέων, στο οποίο οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες,  με αμείωτο το ενδιαφέρον τους, είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια των 5 ωρών να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στην οργάνωση φαρμακείου, στην αξιολόγηση τραυματία, στην πλάγια θέση, στα εγκαύματα, στην αιμορραγία, στην αντιμετώπιση λιποθυμικού επεισοδίου και επιληπτικής κρίσης, στην αφαίρεση ξένου σώματος από τον λάρυγγα, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στη χρήση απινιδωτή.

Στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα δοθεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό στις Α΄ Βοήθειες συμπεριλαμβανομένης  και της χρήσης απινιδωτή.

Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά τα σεμινάρια Α΄ Βοηθειών που υποστηρίζονται από την “KIDS SAVE LIVES”.

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού

Δημητριάδου Βασιλεία

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ