Καθώς, όπως φαίνεται, η περίπτωση να είναι ο κύριος Ανδρεάδης υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία απομακρύνεται πολύ, ξανάνοιξε η κουβέντα για το πώς πρόκειται να κινηθεί πολιτικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κύριος Ανδρεάδης διαδέχτηκε τον Γιάννη Καμαρινό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου. Εκτός από τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη, ο οποίος δεν αναγνώρισε τη διαδικασία διαδοχής, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν μέρος σ’ αυτήν, ζητώντας από τον κύριο Ανδρεάδη να μπει δυναμικά μπροστά προκειμένου να πάνε στις εκλογές με τον ίδιο ως υποψήφιο δήμαρχο.
Στην πορεία, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καμαρινού αποχώρησαν και προσχώρησαν άλλοι στην παράταξη Αλεξανδρίδη και άλλοι στην παράταξη Μανούκα. Ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού προσχώρησε στην παράταξη Μανδαλιανού, στην οποία προσχώρησε κι ένας εν ενεργεία τοπικός σύμβουλος της παράταξης Καμαρινού.
Αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καμαρινού και πήγαν σε άλλες παρατάξεις επειδή «άδειασαν» τον κύριο Ανδρεάδη ή γιατί δεν κινήθηκε ο κύριος Ανδρεάδης δυναμικά; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο κόσμος. Το σίγουρο είναι πως ο κύριος Ανδρεάδης ήταν ο πρώτος υποψήφιος δήμαρχος που εμφανίστηκε και αυτό έγινε γιατί υπήρχε κενό εξαιτίας της απραξίας και της κακής λειτουργίας της διοίκησης Μανδαλιανού. Εάν η διοίκηση Μανδαλιανού είχε να παρουσιάσει έργο και υπήρχε πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να κινηθεί γρήγορα η μείζων αντιπολίτευση όπως κινήθηκε. Πολύ σύντομα, ακριβώς εξαιτίας των προβλημάτων της διοίκησης Μανδαλιανού αλλά και τις διστακτικότητας του κυρίου Ανδρεάδη, εμφανίστηκαν οι παρατάξεις Αλεξανδρίδη, Τασούλη και Μανούκα.
Ανάμεσα στους κυρίους Αλεξανδρίδη και Τασούλη, ο κύριος Ανδρεάδης φαινόταν ο πιο μετριοπαθής και ο πιο ακομμάτιστος, γι’ αυτό περίμενε κανείς να κινηθεί ώστε να διευρύνει την παράταξή του προς όλους τους πολιτικούς χώρους. Αντί να γίνει αυτό, «έσκασε η βόμβα» ότι ο Βασίλης Ανδρεάδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που φαίνεται πως δεν θα συμβεί τελικά.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο κύριος Ανδρεάδης;
Θα επανέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος; Αυτό, παρ’ όλο που καθυστέρησε, θα μπορούσε να το κάνει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κατά τις οποίες έκανε εμφάνιση με την παράταξή του στο δήμο. Τώρα μάλλον έμεινε πολύ πίσω στην κούρσα της δημαρχίας.
Θα προσχωρήσει είτε στην παράταξη Αλεξανδρίδη είτε στην παράταξη Μανούκα; Αποκλείεται γιατί θεωρεί πως εξαιτίας τους δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος με πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές. Όμως την αποδοχή από τα μέλη της παράταξης Καμαρινού έπρεπε να την κερδίσει. Δεν γινόταν να την επιβάλει.
Θα προσχωρήσει στη διοίκηση Μανδαλιανού; Δεν υπάρχει καμία λογική σ’ αυτό. Σε όλη τη θητεία της παράταξης Μανδαλιανού άσκησε σφοδρή κριτική και είχε δίκιο γιατί η διοίκηση δεν έκανε τίποτα. Τώρα γιατί να συμπορευτεί με τη διοίκηση Μανδαλιανού; Για να εκδικηθεί τις παρατάξεις Αλεξανδρίδη και Μανούκα; Θα συμπορευτεί με αυτούς που κατηγορούσε ότι έκαναν κακό στο δήμο για να εκδικηθεί αυτούς που θεωρεί ότι έκαναν κακό στον ίδιο; Αυτό δεν είναι πολιτική στάση όμως. Αυτό είναι στάση εγωιστική. Μια τέτοια ενέργεια του κυρίου Ανδρεάδη θα σήμαινε το πολιτικό του τέλος.
Τι επιλογές έμειναν στον κύριο Ανδρεάδη; Να πάει στο σπίτι του χωρίς να εκτεθεί ή να πάει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Άλλη λύση που να μην τον εκθέτει δεν υπάρχει.
Δημ. Θ.
Ο Βασίλης Ανδρεάδης φαίνεται πως τελικά δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής
«Ο κύριος Ανδρεάδης δεν έχει λόγο να κρατήσει “τύπους και χαρακτήρα”»