Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Παραδοσιακά Κούλουμα με πλούσια σαρακοστιανά εδέσματα, τραγούδι, πολύ χορό και άφθονο κρασί επιφύλαξε για τους δημότες, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διοργανώνοντας τρία “σαρακοστιανά τραπέζια” για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Οι εκδηλώσεις, τις οποίες οργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού δια του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων σε τρία σημεία του Δήμου μας, έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα, καταγράφοντας – με σύμμαχο τον καλό καιρό και ύστερα από την τρίχρονη απουσία εκδηλώσεων λόγω των υγειονομικών περιορισμών- μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για ολόκληρο τον Δήμο.

Με ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι στην Πλατεία Ελευθερίας, γεμάτο χορούς και τραγούδια, με νηστίσιμα εδέσματα και την πατροπαράδοτη λαγάνα και φασολάδα, η Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού γιόρτασε τα Κούλουμα, χρωματίζοντας με τη δύναμη της αυθεντικής λαϊκής μας παράδοσης την ημέρα και δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να διασκεδάσει με την ψυχή του με το ξεχωριστό, γεμάτο άρωμα παράδοσης, πρόγραμμα του μουσικού σχήματος “Σαλονικιώτικο Τακίμι”. Στην εκδήλωση, στην οποία έλαβε χώρα και ο χορός με το πολύχρωμο παραδοσιακό γαϊτανάκι, συμμετείχαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αλέξανδρος” και πλήθος κόσμου.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν σε δύο σημεία, σε δύο μεγάλες ανοιχτές παραδοσιακές γιορτές με φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα, χαλβά, κρασί, μουσική και χορούς για όλους τους δημότες.

Με τα “Χάλκινα της Γουμένισσας” να δίνουν το σύνθημα για ένα αυθεντικό γλέντι, με τις παραδοσιακές γεύσεις της ημέρας να απογειώνουν τη εορταστική διάθεση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν, γιορτάζοντας όλοι μαζί την έναρξη της Σαρακοστής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου “Κοσμάς ο Αιτωλός” και της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Σκηνικό γιορτής, χαράς και ενθουσιασμού συνέθεσε η εκδήλωση για τα Κούλουμα και στο Πάρκο Προσκόπων,  με τα καθιερωμένα εδέσματα της ημέρας, το κρασί, την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς, να κορυφώνουν το εορταστικό κλίμα και τη διάθεση μικρών και μεγάλων.

Πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων και του κρασιού που προσφέρθηκαν στον κόσμο, σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων μοιράστηκαν δωρεάν πολύχρωμοι χαρταετοί, αρχέγονο σύμβολο και  αναπόσπαστο κομμάτι του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, που έδωσε το παρών και στις τρεις εκδηλώσεις για τα Κούλουμα, ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή με υγεία και αγάπη” και  απηύθυνε “ένα μεγάλο ευχαριστώ” σε όλους τους δημότες που έδωσαν στο φετινό εορτασμό, μετά από τρία δύσκολα χρόνια περιορισμών, ξεχωριστό χαρακτήρα.

Γιορτάσαμε όπως παλιά όλοι μαζί, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, την ομάδα Παραδοσιακών μας Χορών, τους συμμετέχοντες τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου” τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ