Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμία αντίδραση Μανδαλιανού στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα

Καμία αντίδραση Μανδαλιανού στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Ζιάκα

Από τη θέση που διατυμπάνιζε η διοίκηση του κ. Μανδαλιανού, κυρίως μέσω αντιδημάρχου -στη γραμμή της αδράνειας και προηγούμενων διοικήσεων για τη διεκδίκησή του-  ότι το στρατόπεδο Ζιάκα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και της περιοχής γιατί …ανήκει στο στρατό, και γιατί δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από το ΤΑΥΠΕΔ, έρχονται οι δηλώσεις του κ. Σκέρτσου επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και  παρουσία των δημάρχων κυρίων  Μανδαλιανού, Κυρίζογλου και αντιδημάρχων και λένε άλλα, φανερώνοντας  όμως το “αναπτυξιακό σχέδιο” της κυβέρνησης για το στρατόπεδο. Οικοδομική Ανάπτυξη! «Εμπορικές και οικιστικές χρήσεις»! Αξιοποίηση με στόχο το κέρδος! Θα πωλούνται κατοικίες!

Αυτό λείπει από την περιοχή! Οι δε αυτοδιοικητικοί που παρευρίσκονταν …κουβέντα. Και εκεί που νομίσαμε ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο διεκδικούνταν αποκλειστικά ως χώρος πρασίνου, αναψυχής, ως χώρος πολιτισμού για όλους τους κατοίκους.

Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης με τη συναίνεση μάλιστα των διοικήσεων των δήμων δεν θα περάσουν. Σύντομα αυτά τα σχέδια μαζί με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκητή συναίνεση θα γίνουν παρελθόν. Το στρατόπεδο Ζιάκα θα διεκδικηθεί, και ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος, ως χώρος αποκλειστικά εκτεταμένου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, ως το πάρκο όλων των κατοίκων, ως πάρκο που θα αναμορφώσει όλη την περιοχή. Εκτός από δέντρα και πράσινο που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οι  μοναδικές δραστηριότητες να σχετίζονται μόνο με τον πολιτισμό και τον μαζικό αθλητισμό.

Σ.Σ.1.  Μεταξύ των ιδεών που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε μέρος του πάρκου:

  • «Ελλαδικό πάρκο» που θα συνδυάζει την αρχιτεκτονική του Ελλαδικού χώρου με την Ιστορία , κάτι αντίστοιχο με αυτό της Βαρκελώνης (το λεγόμενο Ισπανικό χωριό)
  • ή πάρκο της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας που θα αποτελούσε και φεστιβαλικό χώρο συνάντησης της λαϊκής παράδοσης και πολιτισμών.

ΣΣ. 2 . Δίπλα στα ΕΛΠΕ, οικοδομές η απάντησή τους!

Ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Κορδελιού Ευόσμου Θοδωρή Μπαλτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ