Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Ήλιος υποψήφιος με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη!

Ο Ήλιος υποψήφιος με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη!

Στο μήνυμα που έστειλαν με βίντεο οι γυναίκες της παράταξης Αλεξανδρίδη για τις εκλογές, εκτός των άλλων είπαν πως ο δήμος μας έχει ανάγκη από αυτόφωτους.

Υποθέτει λοιπόν κανείς ότι ο Ήλιος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αφού είναι ο μοναδικός αυτόφωτος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Για παραπάνω αυτόφωτους η παράταξη Αλεξανδρίδη θα πρέπει να ψάξει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Είναι σίγουρο όμως πως θα βρει, γιατί ποιος αυτόφωτος πλανήτης θα ήθελε να χάσει την ευκαιρία να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος Πρωταγωνιστής» του Λευτέρη Αλεξανδρίδη;

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΥΓ1. Η λέξη «αυτόφωτος» όταν χρησιμοποιείται μεταφορικά, συνήθως χρησιμοποιείται ποιητικά ή αποδίδεται σε φιλοσόφους και μάλιστα όχι για να ειπωθεί πως ήταν αυτόφωτοι αλλά για να ειπωθεί πως δεν ήταν. Για παράδειγμα έλεγε ο Παναγιωτόπουλος ότι «οι Γάλλοι φιλόσοφοι του διαφωτισμού δεν υπήρξαν αυτόφωτοι· επήραν στοιχεία .. από τους καλούς χρόνους της αθηναϊκής .. δημοκρατίας». Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι η λέξη «αυτόφωτος» ακούγεται ως ειρωνεία για ανθρώπους που θα ασχοληθούν με το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, θα φέρουν και θα εφαρμόσουν δικές τους ιδέες και απόψεις ξεπερνώντας τους Γάλλους φιλόσοφους του διαφωτισμού.

ΥΓ2. Δεν είναι κακό να γράφονται και να λέγονται τέτοια. Ο Αριστοφάνης δεν είναι σωστό να μείνει «πεινασμένος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ