Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ομάδα Ανδρεάδη σίγουρα δεν θα προσχωρήσει στην παράταξη Μανδαλιανού

Η ομάδα Ανδρεάδη σίγουρα δεν θα προσχωρήσει στην παράταξη Μανδαλιανού

Μετά την είδηση ότι ο Βασίλης Ανδρεάδης μπορεί να μην είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος, αλλά να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε μια συζήτηση για το σε ποια παράταξη θα προσχωρήσει η ομάδα Ανδρεάδη.

Το πρώτο ζητούμενο είναι, εφόσον τελικά ο Βασίλης Ανδρεάδης αποσυρθεί από τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εάν η ομάδα του θα κινηθεί ενιαία ή εάν ο καθένας κινηθεί ξεχωριστά. Μια κατ’ αρχάς εκτίμηση είναι πως θα κινηθεί ενιαία, γιατί έτσι θα είναι ισχυρή.

Είτε όμως κινηθεί ενιαία είτε κινηθεί ο καθένας ξεχωριστά, σίγουρα δεν θα πάνε στην παράταξη Μανδαλιανού. Η ομάδα Ανδρεάδη είναι μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου, της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού. Ο κύριος Καμαρινός, καθ’ όλη τη θητεία της διοίκησης Μανδαλιανού, της άσκησε σφοδρή κριτική. Μάλιστα για πολύ καιρό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έκανε ούτε ερωτήσεις, γιατί η διοίκηση του δήμου δεν τις άκουγε. Ο Γιάννης Καμαρινός ακόμη ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού για τα πεπραγμένα της και επίσης για το γεγονός ότι επέλεξε να διοικήσει με απόλυτο τρόπο μέσα από την Οικονομική Επιτροπή χωρίς να επιδιώξει καμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση.

Στους ίδιους περίπου τόνους με τον Γιάννη Καμαρινό, άσκησε κριτική στη διοίκηση Μανδαλιανού και ο Βασίλης Ανδρεάδης. Ο κύριος Ανδρεάδης κατηγόρησε πολλές φορές τη διοίκηση του δήμου για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Ο Βασίλης Ανδρεάδης, όπως και ο Γιάννης Καμαρινός, ζήτησαν δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία του κορονοϊού, οι οποίες ουδέποτε έγιναν πράξη.

Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα μέλη της ομάδας Ανδρεάδη ήταν πολύ μετριοπαθή απέναντι στη διοίκηση Μανδαλιανού, σε καμιά περίπτωση δεν άσκησαν δριμεία κριτική κι έτσι τους είναι εύκολο, αν το αποφασίσουν, να προσχωρήσουν στην παράταξη Μανδαλιανού. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η ομάδα Ανδρεάδη ποτέ δεν αντέδρασε στην κριτική είτε του κυρίου Καμαρινού είτε του κυρίου Ανδρεάδη απέναντι στη διοίκηση. Η ομάδα Ανδρεάδη ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από την κριτική είτε του κυρίου Καμαρινού είτε του κυρίου Ανδρεάδη. Άρα συμφωνούσαν μαζί τους. Το ότι δεν μιλούσαν σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι διαφωνούσαν ή αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό την κριτική του επικεφαλής τους απέναντι στη διοίκηση Μανδαλιανού. Άλλωστε είναι ακόμη μέλη της παράταξης Καμαρινού και άρα συμφωνούν με τα όσα συνεχίζει να λέει ο Γιάννης Καμαρινός, αλλιώς θα είχαν φύγει εδώ και πολύ καιρό.

Η ομάδα, λοιπόν, Ανδρεάδη, δεν υπάρχει περίπτωση προσχώρησης στην παράταξη Μανδαλιανού, γιατί η προσχώρηση σε κάποια παράταξη πρέπει να γίνεται μόνο σε πολιτική και προγραμματική βάση και με την παράταξη Μανδαλιανού, με βάση την κριτική που της άσκησε η παράταξη Καμαρινού, τέτοια βάση δεν υπάρχει. Σίγουρα η ομάδα Ανδρεάδη, τα μέλη της οποίας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με πολιτικά και προγραμματικά κριτήρια, δεν πρόκειται να κινηθούν με συγγενικά και φιλικά κριτήρια, γιατί ακούσαμε ορισμένους το προηγούμενο διάστημα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους στη βάση συγγενειών και φιλιών, πράγμα μη αποδεκτό στην πολιτική ζωή.

Σε ποια παράταξη θα προσχωρήσει η ομάδα Ανδρεάδη, εφόσον, με βάση τη λογική και την πολιτική, δεν πρόκειται να προσχωρήσει στην παράταξη Μανδαλιανού; Αυτό μένει να το δούμε.

Βασίλης Κιμ.

Πώς θα γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Βασίλη Ανδρεάδη με τη Νέα Δημοκρατία;
Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ο Βασίλης Ανδρεάδης;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ