Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Για πυροτεχνήματα ας ψάξει ο αντιδήμαρχος στην παράταξή του»

«Για πυροτεχνήματα ας ψάξει ο αντιδήμαρχος στην παράταξή του»

Την παρακάτω απάντηση στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Αμανατιάδη, έδωσε με δήλωσή του στην «Αγκίδα» ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης για όσα περί προεκλογικών πυροτεχνημάτων του καταλόγισε ο αντιδήμαρχος:

«Προβληματίζει η αντίδραση κάποιων στελεχών της διοίκησης για όποια κριτική ή άποψη ακούνε και την εντάσσουν σε προεκλογικού χαρακτήρα ενέργειες . Ίσως είναι από κεκτημένη ταχύτητα, κρίνοντας μάλλον  εξ ιδίων για ό,τι κάνουν ή θα κάνουν τον τελευταίο χρόνο διοίκησης, καθώς μάλλον θα είναι με προεκλογικό χαρακτήρα και όχι γιατί οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Άλλωστε για πυροτεχνήματα ας ψάξει ο κος αντιδήμαρχος  στην παράταξη του, μπας και σώσει τη φετινή Ανάσταση. Η πρότασή μου αποτελεί κίνητρο και εξήγησα επαρκώς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να υιοθετηθεί. Αλλά ορισμένοι βλέπουμε την προοπτική και άλλοι βλέπουν εμπόδια. Κι όποιος δεν μπορεί ή δε θέλει, καταφεύγει στην εύκολη λύση: λοιδορεί.

Τα μειωμένα δημοτικά τέλη για συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών και με επαρκή αιτιολόγηση μια χαρά μπορούν να ψηφιστούν, αρκεί να υπάρχει άρτια και σωστά τεκμηριωμένη  οικονομοτεχνική μελέτη, που θα ισοσταθμίζει τις ανάγκες του δήμου στις παροχές των ανταποδοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα και δημοτικό φωτισμό) και όχι κυρίως βάσει των  προτροπών της αντιπολίτευσης, μετά από εξ αναβολής συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μια τέτοια μελέτη βέβαια προϋποθέτει ορθολογισμό των λειτουργιών στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρωτοβουλίες για μείωση των δαπανών με εκσυγχρονισμό των συστημάτων οδοφωτισμού και αντικατάστασή τους με άλλα λιγότερα κοστοβόρα. Τότε σίγουρα θα είναι εφικτό και μειωμένα δημοτικά τέλη να έχουμε στο δήμο μας και σίγουρα θα μπορεί η διοίκηση του δήμου να ασκεί πολιτική με εργαλείο τα ανταποδοτικά τέλη που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ