Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρόταση για μετονομασία πάρκου σε «Πάρκο Ιμίων»

Πρόταση για μετονομασία πάρκου σε «Πάρκο Ιμίων»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης:

«Η κρίση των Ιμίων και ο χαμός των τριών ηρώων μας, του Έκτορα Γιαλοψού, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Χριστόδουλου Καραθανάση, αποτελεί μια σημαντική εθνική υπενθύμιση ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να προασπίζουμε διαρκώς την εθνική ακεραιότητα και ανεξαρτησία.

Πέρασαν 27 χρόνια από τα δραματικά γεγονότα στα Ίμια. Κανείς δεν δικαιούται να ξεχάσει. Οι τρεις ήρωές μας πέρασαν στην ελληνική Ιστορία και θα μνημονεύονται εσαεί με υπερηφάνεια για την αυταπάρνηση και την ανώτατη αίσθηση του καθήκοντος.

Έχουμε όμως κι όλοι εμείς ένα καθήκον απέναντί τους. Εκείνοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Και η πατρίδα από γωνιά σε γωνιά οφείλει να τους τιμά και να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους και τις αξίες που υπηρέτησαν. Οφείλει να θυμίζει όχι μόνο στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων, αλλά καθημερινά το παράδειγμά τους, ώστε να το μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές.

Κοντά σ’ αυτούς και οι  πρόσφατοι ήρωες, που πάνω στην προσπάθειά της εκπαίδευσης τους για να είναι άξιοι φρουροί της πατρίδας, έδωσαν την ζωή τους, τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον Μάριο Μιχαήλ Τουρουτσίκα.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει δώσει τα ονόματα των τριών ηρώων σε ισάριθμους δρόμους.

Σήμερα καλό είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Κατοικούσα επί χρόνια στη συγκεκριμένη γειτονιά του Ευόσμου και είχαμε συζητήσει εδώ και χρόνια με τους κατοίκους της περιοχής την προοπτική να ολοκληρώσουμε το συμβολισμό, με ακόμη μια πράξη ουσίας.

Η πρότασή μου είναι το πάρκο, στο οποίο συμβάλλουν οι τρεις δρόμοι που φέρουν τα ονόματα του Έκτορα Γιαλοψού, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Χριστόδουλου Καραθανάση, αντί της σημερινής ονομασίας του, να μετονομαστεί σε Πάρκο Ιμίων και να τοποθετηθεί εκεί ένα μνημείο, που να θυμίζει όσα ζήσαμε όλοι μας πριν από 27 χρόνια με τη μεγαλύτερη σύγχρονη εθνική κρίση, αλλά και τη θυσία των παλικαριών μας.

Ο συμβολισμός είναι προφανής και η αξία του ανεκτίμητη και πολυεπίπεδη, σε μια χώρα που συνεχίζει να γεννά ήρωες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ