Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Σουλόμετρο» στη σύγκριση των συνδυασμών Αλεξανδρίδη και Μανούκα

«Σουλόμετρο» στη σύγκριση των συνδυασμών Αλεξανδρίδη και Μανούκα

Φαίνεται πως στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών θα μπει «Σουλόμετρο» στη σύγκριση των συνδυασμών Αλεξανδρίδη και Μανούκα. Ποιος συνδυασμός από τους δύο είναι περισσότερο Σουλικός και ποιος είναι λιγότερο.

Ο συνδυασμός της Μαρίας Μανούκα είναι Σουλικός γιατί έχει τη στήριξη του τέως δημάρχου Πέτρου Σούλα. Ο συνδυασμός του Λευτέρη Αλεξανδρίδη είναι λιγότερο Σουλικός παρά το γεγονός ότι έχει πολύ περισσότερα μέλη που προέρχονται από την παράταξη του Πέτρου Σούλα.

Ποιος είναι περισσότερο Σουλικός τελικά από τους δύο συνδυασμούς; Δεν μπορεί να μπει στο καντάρι, λέει ένας καλός δημοσιογράφος, γιατί στην πολιτική ένα κι ένα δεν κάνει πάντα δύο και ποιοτικά είναι περισσότερο Σουλικός ο συνδυασμός της Μαρίας Μανούκα παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός του Λευτέρη Αλεξανδρίδη έχει περισσότερους υποψήφιους προερχόμενους από το συνδυασμό του τέως δημάρχου.

Έχει δίκιο ο καλός δημοσιογράφος πως στην πολιτική ένα κι ένα δεν κάνουν πάντα δύο. Υπάρχουν ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει λογική. Μπορούμε με το «Σουλόμετρο» να βγάλουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα για τα μέλη της παράταξης Σούλα που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Λευτέρη Αλεξανδρίδη και της Μαρίας Μανούκα. Ένα αποτέλεσμα που και τα ποσοτικά και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά είναι ορατά, απολύτως σαφή και συγκρίσιμα.

Στα ψηφοδέλτια του Λευτέρη Αλεξανδρίδη και της Μαρίας Μανούκα υπάρχουν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του τέως δημάρχου. Μπορούμε να μετρήσουμε τις απουσίες τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου. Το άθροισμα των απουσιών είναι ένα ποσοτικό και συνάμα ποιοτικό χαρακτηριστικό.

Πόσες λοιπόν απουσίες έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σούλα που συμπορεύονται με τον Λευτέρη Αλεξανδρίδη και πόσες απουσίες έχουν αυτοί που συμπορεύονται με τη Μαρία Μανούκα; Αυτό το «Σουλόμετρο» έχει σημασία, γιατί όλα τα άλλα είναι θεωρίες. Ποιοι εκλεγμένοι με τον τέως δήμαρχο στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο ήταν παρόντες στις συνεδριάσεις και εργάστηκαν ως αντιπολίτευση για το δήμο και τους δημότες και ποιοι ήταν απόντες; Αυτοί που σήμερα συμπορεύονται με τον κύριο Αλεξανδρίδη ή οι άλλοι που συμπορεύονται με την κυρία Μανούκα;

Β.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ