Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι απουσίες που μας παίρνουν…στο λαιμό τους!

Οι απουσίες που μας παίρνουν…στο λαιμό τους!

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινότητας Ευόσμου και την ενημέρωση, πως από τους 15 συμβούλους, οι 9 ήταν απόντες, θα πρέπει να προβληματιστούμε με το θέμα των απουσιών στα συμβούλια.

Προφανώς δεν πρέπει να αναφερθούμε μόνο στο συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου, αλλά και στου Ελευθερίου-Κορδελιού και στο συμβούλιο του Δήμου. Υπάρχουν πρόσωπα που δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις. Θα δεχθούμε, για την οικονομία της συζήτησης, πως δεν μπορεί όλοι να βρίσκονται σε όσες συνεδριάσεις ανακοινώνονται, γιατί υπάρχουν και οι έκτακτες υποχρεώσεις. Όταν όμως γίνεται κατ’ επανάληψη;

Η απόφαση του οποιουδήποτε, να κατεβαίνει στις εκλογές και να διεκδικεί τη ψήφο των δημοτών και θέση στα συμβούλια, είναι σεβαστή και κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. Είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα. Αλλά η κάθε απόφαση που παίρνουμε δεν εμπεριέχει μόνο τα δικαιώματα μας, αλλά και συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Είναι πολύ σημαντική απόφαση, το να θέτει κάποιος τον εαυτό του στη διαδικασία των εκλογών. Πρέπει να είναι πολύ ώριμη και υπεύθυνη η σκέψη του καθενός που θέλει να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Δεν είναι παιχνίδι η συμμετοχή στα Συμβούλια. Τα συμβούλια είναι υπεύθυνα για να παίρνουν αποφάσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και να κάνουν έργο για να παραδώσουν στα παιδιά μας, τον Δήμο καλύτερο.

Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, συμμετέχουν πολλά άτομα. Αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν για να βοηθήσουν όσο μπορούν το Δήμο γιατί ενδιαφέρονται και θέλουν να δώσουν έργο στη κοινωνία που ζουν και αυτοί που κατεβαίνουν για το «θεαθήναι» και για την προβολή.

Δυστυχώς, πολλές φορές εκλέγονται σύμβουλοι από τη δεύτερη κατηγορία και στερούν τη συμμετοχή σε ανθρώπους της πρώτης κατηγορίας, που θα μπορούσαν να κάνουν έργο.

Δεν μπορεί να παίρνει κάποιος, τέτοια υπεύθυνη θέση και να μη συμμετέχει στην όλη διαδικασία. Δείχνει ανευθυνότητα και προδίδει η συμπεριφορά του, πως δε σέβεται την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι δημότες του.

Επίσης, το κακό είναι, πως θα θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές που έρχονται, αρκετοί από αυτούς που δεν συμμετέχουν στα συμβούλια και θα στερήσουν πάλι από ενεργούς πολίτες τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

Όσοι θελήσουν να βάλουν υποψηφιότητα, καλό είναι να το σκεφτούν σοβαρά, να βάλουν στη σκέψη τους, τις τυχόν υποχρεώσεις, την όρεξη να αφιερώσουν προσωπικό χρόνο για να βοηθήσουν στην αυτοδιοίκηση.

Δεν νοείται να απουσιάζουν κατ’ επανάληψη σύμβουλοι, από τα συμβούλια. Αυτοί επηρεάζουν τη ζωή μας και είναι τουλάχιστον ανήθικο στα μάτια μου, να συμπεριφέρονται έτσι και να μην προχωρούν θέματα που άπτονται των ζωών μας, (ή τουλάχιστον να καθυστερούν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις).

Δεν είναι ανεκτή αυτή η συμπεριφορά, η οποία είναι εναντίον όλων μας.

Δεν νοείται να μας παίρνουν στο λαιμό τους, άνθρωποι που δείχνουν πως δεν ενδιαφέρονται για το κοινωνικό σύνολο.

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ