Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Προκλητική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης»

«Προκλητική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης»

Την παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας:

«“ΑΝΑΞΙΟΣ” Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

“ΑΞΙΟΣ” Ο ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ

Με μια άνευ προηγουμένου, ανιστόρητη και προκλητική απόφαση της, η επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, απέρριψε τη μετονομασία της οδ. Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, παρά την απόφαση τεσσάρων δημοτικών συμβουλίων της πόλης.

Αυτό συμβαίνει στον ίδιο χρόνο που με μια δικαστική απόφαση και την απόφαση μιας αμφισβητούμενης “πλειοψηφίας” της Ε’ δημοτικής κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης (από συμβούλους των κ. Ζέρβα, Ορφανού και Ταχιάου) μεθοδεύεται η «επιστροφή» της ονομασίας Χρυσοχόου, του φρούραρχου των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων, σε οδό της πόλης.

Η απόφαση αυτή πετά στο καλάθι των αχρήστων όχι μόνο τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των τεσσάρων αρμόδιων δημοτικών συμβουλίων της πόλης που πήραν την απόφαση μετονομασίας αλλά και δικαιώνει τους ακροδεξιούς συμβούλους που στήριξαν τον Χρυσοχόου και απέρριψαν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η μάχη για να ξαναγραφεί η ιστορία στα μέτρα της σημερινής αστικής πολιτικής εξουσίας “καλά κρατεί”.

Οι δικαιολογίες της επιτροπής ότι “η μετονομασία θα διαταράξει τη λειτουργία της πόλης, θα μπερδέψει τους κατοίκους” αποτελούν κορυφαία πολιτική υποκρισία.

Την ευθύνη δεν φέρουν μόνο τα μέλη της επιτροπής. Τη φέρει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης   Διοίκησης που διορίστηκε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει τη θητεία του και με κυβέρνηση Ν.Δ. Τη φέρει το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση με τις πλάτες (και καθοδήγηση) των οποίων παίρνονται παρόμοιες αποφάσεις.

Η δημοτική παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαράδεκτη και ντροπιαστική για τη πόλη και τους κατοίκους απόφαση και απαιτεί την άμεση εφαρμογή της απόφασης των 4 δημοτικών συμβουλίων με τη μετονομασία της οδ. Λαγκαδά σε οδ. Μίκη Θεοδωράκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ