Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπολαυστικός διάλογος δημοσιογράφου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου

Απολαυστικός διάλογος δημοσιογράφου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου

Απολαυστικός ήταν ο διάλογος μεταξύ του δημοσιογράφου Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του αντιδημάρχου Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου Γιώργου Σταυρίδη στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» του Θεόδωρου Παπαδόπουλου και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση, όπου ήταν καλεσμένοι οι κύριοι Γιώργος Σταυρίδης και Θανάσης Γαρούφας.

«Πήγα προχθές σ’ ένα γυμνάσιο και λύκειο. Με φώναξαν οι διευθύντριες. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι μαθητές κάνανε κατάληψη για τον Γρηγορόπουλο, κάνανε και για το δυσάρεστο που έγινε σήμερα, που ανακοινώθηκε, κάνανε κατάληψη για το μαθητή Ρομά και πήγα εκεί, επισκέφτηκα και ξέρετε τι τους είπα; Εκεί φοιτά ένας μαθητής με αμαξίδιο. Εγώ ήξερα ότι είχαμε δώσει εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να κάνει τις τουαλέτες ΑμΕΑ και ήξερα ότι έχει τελειώσει και με ειδοποιεί η διευθύντρια και μου λέει πως δεν έχει τελειώσει γιατί η πόρτα πρέπει να φύγει η σιδερένια, να μπει αλουμινένια. Όλα τα υλικά είναι αγορασμένα και οι καθηγητές μας δώσαν τη δικιά τους τουαλέτα να την κάνουμε και όταν πήγα δεν έγινε. Και περίμενα από τους μαθητές, αυτό είπα: “Να μου κάνατε κατάληψη γιατί δεν έγινε η τουαλέτα ΑΜΕΑ θα ήμουνα κι εγώ μαζί σας”», είπε ο κύριος Σταυρίδης για να παρέμβει ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Παπαδόπουλος λέγοντας τα παρακάτω:

«Ναι αλλά τι δήμος είναι αυτός που διοικείται εσείς; Όχι εσείς προσωπικά. Καταλαβαίνετε. Η διοίκησή σας, δηλαδή, τι διοικεί όταν μου λέτε αυτό το πράγμα; Μας περιγράφετε αυτήν την ιστορία ότι είχαν γίνει όλα, είχαν δοθεί εντολές. Δηλαδή, και τι νόημα έχει; Να σας θυμίσω την ιστορία του ΚΕΠ; Το συζητήσαμε πολλές φορές και στο ραδιόφωνο όταν έγινε το θέμα. Σε ένα μήνα θα έχει λυθεί, σε δύο μήνες θα έχει λυθεί, σε τρεις μήνες θα έχει λυθεί».

Στο ποιος φταίει που δεν έγινε η τουαλέτα ΑμΕΑ ο κύριος Σταυρίδης είπε πως αναζητήθηκαν ευθύνες, επεσήμανε πως η ευθύνη δεν ήταν του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν κάποιες ευθύνες. Έπρεπε να έχει τελειώσει και εγώ ζήτησα συγνώμη, αναλαμβάνω εγώ προσωπικά την ευθύνη γιατί ήξερα ότι έχει τελειώσει η τουαλέτα, ενώ δεν είχε τελειώσει και λέω στους μαθητές: “Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να κάνετε κατάληψη”».

Τι να σχολιάσει κανείς από τα παραπάνω; Ότι η διοίκηση Μανδαλιανού ούτε μια τουαλέτα ΑμΕΑ σε σχολείο δεν μπορούσε να ολοκληρώσει, ενώ είχαν αγοραστεί τα υλικά; Ότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας ανακάλυψε από τη διευθύντρια πως δεν είχε κατασκευαστεί η τουαλέτα; Ότι ο κύριος Σταυρίδης δήλωσε πως θα ήταν μαζί με τους μαθητές εάν έκαναν κατάληψη για την τουαλέτα, την οποία δεν δέησε να φτιάξει η διοίκησή του;

Με το δίκιο του ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Παπαδόπουλος αντέδρασε για τρίτη φορά στην ίδια εκπομπή, εξαιτίας αυτών που άκουγε από τον κύριο Σταυρίδη, και αναρωτήθηκε τι δήμο διοικεί η διοίκηση Μανδαλιανού.

Κιμ. Ο.

ΥΓ. Υποθέτουμε ότι η τουαλέτα ΑμΕΑ έχει επιτέλους γίνει αφού πέρασαν αρκετές ημέρες από τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

«Είστε διοίκηση και έχετε την ευθύνη, κρίνεστε από τις πράξεις»
«Κύριε Σταυρίδη, εγώ δεν μπορώ να σας ακούω…»
Ολιγωρία και διοικητική ανεπάρκεια της διοίκησης Μανδαλιανού;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ